Ako sa vyhnúť katastrofám pri rekonštrukcii nehnuteľnosti

Publikované: Utorok, 20 December, 2016 - 12:42, Henrieta Borowiecka

Predtým, ako sa rozhodnete kúpiť si starší dom či byt – dobre si to premyslite. Verte, že to bude stáť ešte veľa úsilia a peňazí, pokiaľ premeníte staršiu nehnuteľnosť na bývanie vašich snov.

Ešte počas rozhodovania ste si iste prekalkulovali, koľko asi budú stáť nové okná či výmena sanity. No nakoniec, keď ste po kúpe vo svojej „novej“ nehnuteľnosti strávili viac času a detailnejšie sa porozhliadli, zistili ste, že aj dlážku je treba vymeniť a, nedajbože, na stenách sa objavili mokré fľaky. Jednoducho pri rekonštrukcii platí vždy zlaté pravidlo, keď kupuješ staršiu nehnuteľnosť – rátaj s výdavkami navyše.

Je dobré mať časový plán

Predtým, ako sa do rekonštrukcie naplno pustíte, mali by ste si spísať svoj časový plán, ktorý bude obsahovať popis práce s plánovanými výdavkami. Najväčšia chyba, ktorú môžete urobiť je nesystematicky začať búrať a vyhadzovať všetko, čo sa dá. Veď nie všetko staré je zlé. Možno veci, ktoré ste vyhodili, by vám perfektne zapasovali do vašej novej vintage obývačky a tým by ste ušetrili pekných pár stoviek.

Keď sa míňajú financie

Pri rekonštrukcii sa vám veľmi ľahko môže stať, že neodhadnete svoje sily a vyčlenené financie sa vám rozkotúľajú rýchlejšie ako ste plánovali. Netreba sa vzdávať, veď vždy môžete robiť menej finančne náročné opravy, pokým si nedosporíte na drahšie položky.

rekonstrukcia nehnutelnosti

Veď to zvládnem sám

A to najdôležitejšie na záver. Majte po ruke skutočného odborníka – človeka, ktorý vám vo všetkom poradí. Z vlastných skúseností viem, ako je ťažké sa zorientovať už len v množstve značiek stavebných materiálov na trhu a vybrať ten správny. Neraz sa mi stalo, že som stavebný materiál poriadne preplatila a jeho kvalita nezodpovedala cene.

Či sa už rozhodnete pustiť do prerábacieho maratónu alebo stavíte na novostavbu, želám, aby váš „nový“ domov naplnil všetky vaše predstavy o bývaní.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Henrieta BorowieckaOperation & Marketing Manager

Henrieta Borowiecka je ako člen tímu RE/MAX Slovakia od roku 2015 zodpovedná za marketingovú podporu a znalosť značky RE/MAX, PR komunikáciu, dizajn web stránok, osobný marketing maklérov, organizáciu firemných školení a program odporúčaných dodávateľov.