Cena vašej nehnuteľnosti

Publikované: Štvrtok, 17 Marec, 2016 - 13:15, Mgr. Martin Dlugolinský

Na trhu sa objavila kalkulačka, ktorá vám vypočíta cenu vášho bytu. Kalkulačka bola zostrojená na odhad hodnoty bytov, po vyplnení vstupných charakteristík odhadne približnú hodnotu bytu. Odhady vychádzajú z regresnej rovnice, ktorá je založená na skutočných inzerovaných ponukových cenách bytov za obdobie rokov 2011 a 2012.

 

 

Vstupné charakteristiky definujú základné vlastnosti bytu, jeho lokality a ekonomickej situácie v lokalite. Vypočítaná hodnota je orientačná. Pri jej interpretácii treba brať do úvahy, že model nezohľadňuje vývoj na realitnom trhu za roky 2013 až 2015 (hoci sú zhodou okolností dnešné priemerné ceny bytov na podobnej úrovni), neobsahuje všetky charakteristiky vyplývajúce na cenu bytu a s výnimkou Bratislavy a Košíc, odhaduje priemernú hodnotu za m2 na úrovni celého mesta alebo obce.

 

Z toho vyplýva, že skutočnú cenu bytu naozaj táto kalkulačka nevypočíta.

 

Dovolím si vás týmto informovať o tom, že trhové analýzy, ktoré používame u nás v kancelárií, vychádzajú zo skutočných predajných cien a to nielen bytov, ale všetkých nehnuteľností. Ak chcete poznať skutočnú cenu vašej nehnuteľnosti, obráťte sa na ktoréhokoľvek makléra spoločnosti RE/MAX Benard a dostanete informáciu o objektívnej cene vašej nehnuteľnosti.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Mgr. Martin DlugolinskýMajiteľ realitnej kancelárie RE/MAX Benard, Poprad

V realitách pôsobím od r. 2000. Moja kancelária RE/MAX Benard a môj tím patrí dlhoročne medzi špičku Slovenska v sieti RE/MAX. Špecializujeme sa na východné Slovensko a to hlavne na tieto lokality: Poprad - Tatry, Spiš, Zamagurie a Košice.