Keď je mama vedúcou logistiky

Publikované: Utorok, 3 Apríl, 2018 - 10:27, Petra Hronová

Vzdialenosť nového bydliska býva často rozhodujúci faktor pri výbere bývania bez ohľadu na vek kupujúcich. Ideálny dojazd do zamestnania je do 40 min. a podľa toho kupujúci vyberajú nehnuteľnosti.

Podľa rovnakého kľúča postupujú kupujúci aj pri posudzovaní školskej vybavenosti. Čím hustejšia je v lokalite sieť škôl a materských škôl, tým je lokalita atraktívnejšia. Len malé percento uprednostňuje školské zariadenia v blízkosti bydliska, ale z dlhodobého hľadiska je využívanie lokálnych škôl výhodnejšie - či už pre deti a ich socializáciu alebo rodičov.

Ak dokáže vytypovaná lokalita ponúknuť priestor aj pre mimoškolskú a rekreačnú aktivitu, nemusia rodičia hľadať nové miesta deťom pre vyžitie a tým si výrazne uľahčia logistiku. Na druhej strane treba upozorniť na to, že školské kluby detí sú zvyčajne otvorené len do určitého času, ktorý málokedy koreluje s časom príchodu rodičov z práce.

Veľmi dôležitým faktorom je občianska vybavenosť - dostupnosť úradov, vrátane ich otváracích hodín, aj bežných služieb, ako napríklad: pošta, opravovne, požičovňa alebo autoservis.

Do úvahy treba vziať aj dostupnosť väčšieho obchodu, ktorý by nemal byť vzdialený viac ako 7 km a jeho prístup by nemal byť sťažený zlým spojením pre prípad, že kupujúci nebude mať k dispozícií auto.

vzdialenosť nového bydliska

 

S automobilmi a cestovaním je spojený faktor hustoty a priepustnosti infraštruktúry, ktorý vplýva na dojazd do práce alebo školy. No dôležité je aj pripojenie k MHD alebo medzimestskej doprave. Tu treba prihliadať na frekvenciu a dobrú prístupnosť zastávok.

Posledný, ale nemenej dôležitý je enviromentálny faktor. Našťastie sa o tejto oblasti hovorí v poslednej dobe veľmi otvorene a tak majú kupujúci možnosť dohľadať si informácie o preferovanej lokalite. Nejde iba klasický rozdiel zdravotnej prospešnosti vidieckeho prostredia oproti bývaniu v meste. Dnes môže záujemca pri výbere zohľadniť kvalitu životného prostrediu v celej oblasti. Pre porovnanie - dopad na človeka, ktorý býva napríklad v Modre, bude iný ako na toho, ktorý býva v blízkosti Žiaru nad Hronom.

Kupujúci môže vziať do úvahy informácie o ohrození spodných vôd alebo pláne vybudovať veľkú skládku, výrobnú halu alebo rýchlostnú cestu.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Petra HronováCertifikovaný partner 1. stupňa RE/MAX Slovakia

Certifikovaný partner 1. stupňa RE/MAX Slovakia