Nový byt alebo dom? Chcete byť IN? Pozrite sa, aké trendy v bývaní nás čakajú v roku 2016

Publikované: Štvrtok, 28 Január, 2016 - 15:47, Stanislava Zamcová

Zariaďujete si svoj nový byt alebo dom? Alebo už máte svoj vysnívaný domov, ale chcete si ho oživiť, niečo v ňom zmeniť a chcete sa držať najnovších trendov?

 

Nebojte sa, ani v tomto prípade nebudete musieť vymeniť nábytok v celom dome a všetko nanovo maľovať. Zariadťe si svoj domov v nadčasovom štýle a pri maľovkách si zvoľte neutrálne farby. Čo sa týka nábytku, ako sa vraví, neobanujete, ak stavíte na jednoduché tvary, tlmené prírodné farby. O všetko ostatné sa Vám postarajú farebné doplnky. Tie Vám zabezpečia, že pri minimálnych nákladoch budete môcť rýchlo zareagovať na módne zmeny bez zložitej a nákladnej rekonštrukcie. V každom prípade však platí, nech sú zmeny a trendy akékoľvek, podstatné je, aby ste sa Vy vo svojom domove cítili čo najpríjemnejšie.

 

Ešte stále je aktuálny minimalistický a industriálny štýl. Taktiež nábytok a dekorácie, ktoré majú v priestore aj svoju funkciu. Prevládajú jednoduché tvary, čisté línie. V popredí je hlavne pohodlnosť. Je trendom skryť to, čo práve nepoužívate a vytvoriť tak harmonický celok. Stále sú v obľube otvorené priestory, tzv. spoločenská (denná) zóna, kde v jednej miestnosti nájdete kuchyňu, jedáleň, obývaciu izbu.  

 

Kým v roku 2015 sa v dizajne objavovali medené tóny, tento rok tento trend vystrieda zlatá. Zlaté tóny a farba žltého kovu sa objavia v dizajne, architektúre ako i v móde pre tento rok. Všetky tohtoročné trendy farby majú mať hlavne upokojujúci tón. Pastelové odtiene vychádzajú z prírody. Tlmené farby si môžete oživiť aj doplnkami výraznejších farieb.

 

 

Trendy sú ďalej aj odtiene modrej (námornícka a džínsová), jablkovozelená, petrolejová, banánovo žltá alebo oceánovo modrá. Dobre spolu ladí napr. vysoký kontrast tropických farieb, lesklých povrchov a tmavé farby stien. Tlmené odtiene marhuľovej, hnedej a hnedosivej môžete zasa oživiť doplnkami so zlatým povrchom, prípadne zafírovo modrou farbou. 

 

 

Materiály prevládajú stále prírodné, v prvom rade priateľské k prírode: drevo, kameň, keramika. Spotrebitelia premýšľajú nad tým, či sú veci recyklovateľné, či sa dajú zmeniť a znova použiť a výrobcovia sa im snažia vyhovieť. Využívajú sa najmä umelé kožušiny, ručne tkané koberce, háčkované doplnky alebo pletené doplnky z prútia či tŕstia. Tento rok sú v popredí geometrické tvary či už na látkach, čalúnení, dlažbe, obkladoch. Nebojte sa využiť aj veci, ktoré pôvodne boli vyrobené na iný účel, napr. na osvetlenie môžete využiť nepotrebné fľaše.

 

       

Stále prevláda snaha ľudí preniesť zeleň do interiéru. Nehodno preto zabúdať ani na rastliny v interiéri, ktoré okrem dekoratívneho účelu zvlhčujú vzduch a zbavujú prostredie nežiaducich škodlivých látok. Zároveň okrem ozdravného účinku v nás vyvolávajú pozitívne emócie a pocit uvoľnenia.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Stanislava ZamcováRiaditeľ realitnej kancelárie RE/MAX NaMax, Nové Mesto nad Váhom

Svojimi skúsenosťami vytvorím z Vašej nehnuteľnosti sen pre kupujúceho a pre Vás ako predávajúceho túto udalosť zmením na príjemný zážitok.
Som maklérka, ktorá komplexne vyrieši a uspokojí Vaše potreby v oblasti nehnuteľností!