So štipkou humoru aj o vážnych veciach.

Publikované: Utorok, 19 December, 2017 - 10:48, Ing. Miroslava Grosová

Vianoce sa nezadržateľne blížia. Máte toho plnú hlavu? Už pred „dušičkami“ toho boli plné obchody, v telke už dávno fičia vianočné reklamy a Vy sa už ani netešíte?

Nuž, či sa tešíte alebo nie, toto obdobie príde a neminie Vás. Možno sa vyberiete na exotickú dovolenku, alebo skvelú lyžovačku, alebo len tak – pobehať po rodine.

A tu je dôvod, prečo Vám píšem niekoľko rád ako zabezpečiť nehnuteľnosť proti nežiadaným návštevníkom počas Vaše vysnívanej dovolenky, alebo odchodu z domu, či bytu.

1. Starostlivo pozamykať a pozatvárať okná – každé okno a dvere – aj na povale a pivnici – zlodej keď chce, dostane sa dnu každým otvorom väčším ako ľudská hlava.

2. Zabezpečte si kvalitný bezpečnostný zámok a skombinujte ho s ďalšími zabezpečovacími prostriedkami – Kevin vo filme „Sám doma“ bol na to špecialista –aj keď ja myslím na kvalitné zabezpečovacie retiazky, závory, poistky dverových závesov.

3. Ak bývate na prízemí bezpečnostné mreže alebo fólie na okná sú skvelým riešením.

4. Nenechávajte odkazy – kľúč je pod rohožkou, alebo v kvetináči – zlodeji to nájdu aj bez inštrukcií – to sú prvé miesta, kde hľadajú. Radšej požiadajte dobrých susedov, aby raz za čas išli skontrolovať, či je Vás dom či byt v poriadku, či je všetko pozatvárané, vybrali poštovú schránku. Až po príchode domov nájdete zbytky po divokej párty, vedzte, že susedia sa u Vás cítia ako doma a radi to pre Vás spravia aj nabudúce.

5. Neuschovávajte doma väčšie sumy peňazí ani cennosti. Až nemáte pevne osadený domáci trezor, radšej použite prenajatý trezor banky, alebo si peniaze vložte na účet .

6. V prípade, že máte poistenú domácnosť a zariadenia proti krádeži, dobre si uschovajte doklady od drahého priemyselného a spotrebného tovaru. „Pán Monk“ by mal určite pripravenú fotodokumentáciu, až nie ste až natoľko detailní, napíšte si na doklad aspoň výrobné číslo – umožní to polícii pátrať po páchateľovi a ukradnutú vec identifikovať.

7. Nezaťahujte okná závesmi či roletami – je to znak, že nie ste doma a dáva to podnet na „preskúmanie vnútra“. Radšej si nastavte časovač spúšťania rozsvietenia hocakého malého osvetlenia.

dom či byt je chránený

 

8. A keďže som tu už viac-krát spomenula dobrých susedov, nezabudnite, že oni Vám strážia Váš dom a Vy im z nerušenej dovolenky môžete doniesť nejakú maličkosť, ktorá ich poteší a odmení za ich starostlivosť.

9. A posledné upozornenie – vy, ktorí ste prepadli čaru sociálnych sietí – počkajte s fotkami a upozorneniami, že ste na dovolenke a nasúkajte ich tam až po Vašom príchode.

Želám Vám krásne, pohodové a ničím nerušené Vianoce!

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Miroslava GrosováCertifikovaný maklér 1. stupňa

Certifikovaný partner 1. stupňa RE/MAX.