Súčasná situácia na trhu s nehnuteľnosťami v Bratislave

Publikované: Utorok, 28 November, 2017 - 10:47, Ing. Mário Fliega

Z mnohých strán, ako aj z médií počúvame, že ceny nehnuteľností sú dnes vysoko, že stále rastú a že môže prísť ďalšia kríza, keď náhodou bublina praskne. Nikto z nás nemá kryštálovú guľu, ale myslím si, že momentálne nie je zatiaľ žiadny dôvod na paniku a od krízy sme pravdepodobne celkom ďaleko. Dokonca si myslím, že aj ceny nehnuteľností budú naďalej pozvoľna rásť, aj napriek tomu, že v súčasnosti neustále pribúdajú nové developerské projekty a pri predaji nehnuteľností cítiť veľkú konkurenciu. Veľa ľudí hovorí, že súčasné obmedzenie hypoték ovplyvní vývoj cien na trhu s nehnuteľnosťami. Obmedzenie hypoték má však za cieľ spomalenie rýchleho rastu cien nehnuteľnosti, ktorý sme mohli zaznamenať v priebehu posledných dvoch rokov. Je tu ešte jeden významný faktor, ktorý mnohí ľudia možno prehliadli a môže mať významný vplyv aj na vývoj cien nehnuteľností v krátkodobom horizonte. A tým faktorom je, že sa na Slovensku začína prejavovať nedostatok pracovnej sily v mnohých odvetviach hospodárstva a tento stav môže mať v budúcnosti vplyv na zvyšovanie miezd zamestnancov.

Súčasná situácia na trhu s nehnuteľnosťami v Bratislave.

 

Ak sa tento vývoj potvrdí, tak to môže byť ďalším impulzom na rast cien nehnuteľností. Budúcnosť nám ale presne ukáže akým smerom sa trh s nehnuteľnosťami bude naďalej vyvíjať a kde sa budú pohybovať ceny.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Mário FliegaMajiteľ realitnej kancelárie RE/MAX Plus, Bratislava

Pracujem v spoločnosti RE/MAX už niekoľko rokov a snažím sa o to, aby každý klient, s ktorým spolupracujem našiel vo mne nie len makléra (realitného konzultanta) s profesionálnym prístupom, ale aj osobného poradcu a človeka, ku ktorému môže mať maximálnu dôveru, pri takom dôležitom kroku v živote, ako je predaj alebo kúpa nehnuteľnosti. Je veľmi dôležité, aby klient cítil, že robím maximum pre jeho spokojnosť, aby sa mohol aj v budúcnosti na mňa s dôverou obrátiť.