Súkromná inzercia očami realitného makléra

Publikované: Streda, 5 Apríl, 2017 - 11:31, Iveta Branická

Všetci sa občas pozrieme na novinky vo svete súkromnej inzercie aj tí, ktorí sa obchody snažíme uskutočňovať na základe referencií. Či už je to zo zvedavosti ako sa pohybujú ceny, koľko noviniek je na trhu, alebo aké nové spôsoby zadávania v inzercii sú „IN“

Ja sa priznám, že s radosťou sledujem „vychytávky“ predávajúcich v súkromnej sekcii.

Ktoré ma bavia najviac?

Tak poďme si ich spoločne zrekapitulovať.

RK nevolať

Zrejme má predávajúci väčšie skúsenosti s predajom, alebo čaká na špecifického klienta, ktorý ho osloví, len ako môže vedieť, či práve takého nemá pod svojim patronátom maklér.

RK volať len s vážnym záujemcom

Tu už začínam mať celkom dobrú náladu, lebo mám dve nachystané depozitné zmluvy pre vážnych klientov, ktorí to s vážnosťou až tak veľmi vážne nemysleli. Preto som rada, ak sa ma predávajúci spýta: „Máte vážneho klienta?“ Nie nemám a budete veľmi prekvapený čo Vám prezradím. Nikto ho nemá, pretože pokiaľ nie je podpísaná kúpna zmluva, tak v podstate nič nie je vážne uzavreté a dokonca niekedy ani vtedy nie. Ja len vďaka skúsenostiam sa zo všetkých síl posnažím eliminovať nerozhodných klientov. Pretože budem šetriť váš čas a v neposlednom rade svoj. A otázky aby som zistila či ide o vážneho záujemcu, mi nie je nepríjemné spýtať sa už pri telefonickom rozhovore.

Nie som RK

To je naozaj výborné a spraví mi to náladu. Škoda, že sa nemôžem spýtať: „Vážne nie ste realitná kancelária?“ Ono to je zábava až kým si neuvedomíme, že v súkromnej inzercii ponúkajú skutočne nehnuteľnosti aj realitný makléri, presnejšie „domáci kutilovia“ – makléri, ktorí robia túto prácu ako hobby. Aj keď sa priznám, že mňa osobne by nahnevalo, keby sa s mojimi financiami zabával niekto druhý. Na to som tu ja a celkom dobre to zvládam.

Nepotrebujem RK právny servis mám zabezpečený

To je výborné! Prečo nenapíše: “Právny servis je zabezpečený, samozrejme, tak, aby som bol ja spokojný, pretože právnik je môj známy, alebo ešte lepšie ja sám som právnik a vlastne načo právnik...zmlúv je plný internet.

realitné kancelárie

Myslím si, že nemusí niekto rozbiť atóm, aby pochopil, že v dnešnom svete je skutočne výhodné sa spoľahnúť na makléra, ktorý svoju prácu má rád a robí ju poctivo, nie z nudy, nie ako hobby, nie popri ďalších x koníčkoch, ale so záujmom a s rešpektom, pretože ho baví a zároveň aj živí.

Maklér, ktorý to s vami myslí vážne, vám ušetrí čas, peniaze a verte, že veľmi veľa energie.

Vyberte si toho „svojho“, stretnite sa s ním, pýtajte sa, komunikujte a je dosť možné, že ak budete spokojný stretnete sa s ním radi viackrát a nie len pri obchode.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Iveta BranickáRealitný maklér - Certifikovaný partner 2. stupňa

Vysoké pracovné nasadenie,časová flexibilita,ústretovosť, pozitívne myslenie,informovanosť,čestnosť - to je predpoklad úspešného cieľa realitného servisu a VAŠEJ SPOKOJNOSTI.    

- zaistím predaj Vašej nehnuteľnosti za najvýhodnejších podmienok v najkratšom čase

- zaistím tím odborníkov (hypotéka,právnici,znalci,poradci..)

- urobím pre Vás cielený prieskum trhu

- vytvorím Vám osobný plán predaja podľa Vašich potrieb...