Vychytené lokality na bývanie v Žiline

Publikované: Utorok, 27 Február, 2018 - 14:41, Ing. Tomáš Riska
  • najobľúbenejšie miesta v meste a okolí – turistické

Žilina je štvrté najväčšie mesto Slovenska, ktoré vyniká výbornou geografickou polohou, krásnou okolitou prírodou a bohatou históriou. Priamo v meste je možné navštíviť množstvo kultúrnych pamiatok, ako napríklad Mariánske námestie so sochou Nepoškvrnenej Panny Márie, s Mestskou radnicou či s Kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola, taktiež Kostol Najsvätejšej trojice, Remeselnícky dom, Neologickú synagógu a mnohé ďalšie. Žilina má taktiež množstvo parkov, ktoré využívajú obyvatelia na prechádzky a oddych. Patria medzi nich Žilinský mestský park s krytým pódiom a fontánou, Park Ľudovíta Štúra, Sad Studničky, Lesopark Chrasť, ktorý sa nachádza medzi sídliskami Vlčince a Solinky a Lesopark Bôrik. Okolie umožňuje množstvo turistických zážitkov, nakoľko Žilinu obkolesuje Národný park Malá Fatra a Suľovské skaly. Na výlet sa môžete taktiež vybrať napríklad do Janošíkových dier pri Terchovej, na Veľký a Malý Rozsutec, Šutovské vodopády, Lietavský hrad a naozaj množstvo ďalších alternatív, kde môžete načerpať novú energiu. Tí aktívnejší Žilinčania si môžu vyskúšať paragliding z vrchu Stránik, či plavbu na pltiach po rieke Váh.

 

Vychytené lokality na bývanie v Žiline

 

  • najvychytanejšie (najobľúbenejšie) časti mesta k bývaniu

Názory obyvateľov na najobľúbenejšie sídlisko Žiliny sú veľmi rôznorodé. Niektorí nedajú dopustiť na bývanie na Bulvári, iní preferujú Hájik či Solinky. Veľmi obľúbeným je sídlisko Hliny, ktoré bolo vybudované ako prvé v Žiline. Tvorí ho osem samostatných sídlisk, ktoré sú očíslované od I. až po VIII. Hliny I. a Hliny II. nazývajú Žilinčania Bulvár. Výnimočnosť tejto časti Žiliny je, že bytové domy sú na obidvoch stranách ulice zrkadlovo rovnaké a v strede sa pýši bronzová socha Antona Bernoláka. Vďaka blízkosti k centru mesta patrí bývanie na žilinskom Bulvári k jednému z najdrahších. Sídlisko s najväčším množstvom bytom sú Vlčince, aj vďaka prítomnosti dvoch výškových novostavieb The Cube a Europalace. Vlčince disponujú úplnou občianskou vybavenosťou. Je tu niekoľko základných a materských škôl, nákupné stredisko OC Dubeň,, poliklinika, polícia, pošta, domov dôchodcov, bytové družstvo, benzínová pumpa, dve veľkogaráže, či katolícky Kostol Sedembolestnej Panny Márie. Ďalším preferovaným sídliskom na bývanie v Žiline sú Solinky. Špecifikom tejto lokality je, že takmer všetky nehnuteľnosti sú situované na uliciach, ktoré sú pomenované po listnatých a ihličnatých stromoch. Nájdu sa tu ulice ako Smreková, Borová, Dubová, Jaseňová, Javorová, Limbová či Gaštanová. Ďalším a zároveň najnovším sídliskom pre bývanie v Žiline je Hájik. Hájik sa rozkladá na kopci nad Závodím, vďaka čomu si jeho obyvatelia užívajú najkrajší výhľad na pohorie Malej Fatry z okien ich bytov. Cenovo najdostupnejšie bývanie láka najmä mladé rodiny. Za najlukratívnejšie bývanie považujú Žilinčania mestskú časť Bôrik. Túto časť Žiliny tvoria najmä rodinné domy, často krát veľmi luxusné, radové zástavby a výšková budova s nádherným výhľadom, Amfiteáter.

 

Vychytené lokality na bývanie v Žiline

 

  • najobľúbenejšie satelitné miesta k bývaniu

Žilina je špecifická množstvom mestských častí, do ktorých sa sťahujú ľudia, ktorí chcú skĺbiť bývanie v rodinnom dome a blízkosť mesta. Medzi mestské časti, ktoré sú len 5 minút cesty autom od centra Žiliny, patria Bánová, Brodno, Budatín, Bytčica, Mojšová Lúčka, Považský Chlmec, Rosinky, Strážov, Trnové, Vranie, Zádubnie, Zástranie, Závodie a Žilinská Lehota. Bývanie v satelitných obciach preferujú Žilinčania vďaka krásnej prírode, plnej občianskej vybavenosti a blízkosti k centru Žiliny. Medzi najobľúbenejšie satelitné obce k bývaniu patria Hôrky, Bitarová, Lietava, Lietavská Lúčka, Rosina, Višňové, Ovčiarsko, Horný a Dolný Hričov, Mojš, Gbeľany, Krasňany, či Kotrčiná Lúčka.

 

Vychytené lokality na bývanie v Žiline

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Tomáš RiskaMajiteľ firmy

Moje meno je Tomáš Riska a pracujem v medzinárodnej spoločnosti RE/MAX. Rozhodnutie predať či kúpiť byt, dom alebo pozemok je veľký krok, ktorý niekto zažije len raz za život. Práve preto sa snažím aby každý klient, s ktorým spolupracujem, vo mne našiel nielen profesionálneho a certifikovaného realitného makléra, ale aj osobného poradcu a človeka, ku ktorému môže mať maximálnu dôveru. Budem rád a ochotne Vám pomôžem, keď budete potrebovať pomoc, prípadne radu v oblasti realít.