Mať poruke skutočného profesionála v realitách je na nezaplatenie

Publikované: Pondelok, 21 December, 2015 - 15:38, RE/MAX Slovakia

Určite ste počuli staré známe tvrdenie, že ak chcete patriť vo svojej profesii medzi elitu – tak sa treba učiť od tých najlepších. Takúto jedinečnú možnosť dostali študenti Strednej odbornej školy na Ostrovského 1 v Košiciach, ktorí sa rozhodli pre profesiu realitného makléra. Vďaka Dagmar Mačičákovej z RE/MAX Aston a Júlii Gregovej z RE/MAX Fajn sa učia, ako to funguje priamo v praxi – a uznáte sami, že to je na „nezaplatenie“.

 

Kedy sa u vás po prvýkrát zrodila myšlienka, začať učiť na škole?


Dagmar: Je to už takmer päť rokov, čo som odišla spoza stredoškolskej katedry. Tú prácu som milovala rovnako ako si teraz vychutnávam prácu v realitách. Túžila som po možnosti znova sa do študentského prostredia dostať – aspoň príležitostne. Odtiaľ už bolo k myšlienke venovať sa praktickému vyučovaniu budúcich maklérov už len krôčik.

 

Čo sa vyučuje na takýchto hodinách?


Dagmar: Chceme predovšetkým študentov nadchnúť pre prácu, ktorú máme radi. Žiaľ, veľa stredoškolákov školu považuje len za nutnú príťaž. Doslova mrhajú svojim časom, skôr mám pocit, že ich cieľom je nejako tie školské hodiny vydržať, ako sa niečo naučiť. Jedným z dôvodom môže byť, že sú zavalení teóriou, ale chýba im vízia ich budúcej práce a nadšenie pre ňu. Ako človek z praxe vyučujem veci, ktoré sú reálnou náplňou každodennej práce realitného makléra, okorenené rôznymi zaujímavosťami.

Júlia: Našim hlavným cieľom je študentom zábavnou formou, historkami z praxe a praktickými radami priblížiť každodenný život realitných maklérov. Snažím sa prebudiť v študentoch nadšenie a priblížiť im prácu, ktorá je mojim celoživotným poslaním.

 

Prečo by si mali mladí ľudia zvoliť profesiu makléra?


Dagmar: Maklér je slobodné povolanie. Môžete organizovať svoj čas tak, ako vám vyhovuje. Dáva vám veľkú slobodu aj v tom, s kým chcete spolupracovať, čo chcete predávať. Spoznávate zaujímavých ľudí, učíte sa nové a veľmi praktické veci. Veď každý z nás niekde býva a nie je jedno, kde. Tomu, kto v tejto profesii strávi určitý čas, získané skúsenosti v živote mnohonásobne pomôžu. Stane sa praktickejším, rozhľadenejším a ja si trúfnem povedať, že má veľkú šancu stať sa aj lepším a vnímavejším človekom.

Júlia: Povolanie realitného makléra prinesie mladým ľuďom veľkú voľnosť, možnosť organizovať si čas tak, ako im to vyhovuje, denné spoznávanie realitného trhu, kolegov, hľadanie stále nových možností riešenia životných situácií jednotlivých klientov. Profesia realitného makléra je poslaním.

 

 

Čo vás najviac baví na Vašej práci?


Júlia: Už siedmy rok ma baví byť súčasťou najväčšej siete realitných kancelárií RE/MAX na svete, baví ma stretávať sa s úspešnými kolegami, učiť sa každý deň o potrebách ľudí a ich potreby uspokojovať, vyčariť ľuďom úsmev na tvári, keď im odovzdávam kľúče a vyriešim ich ťažkú životnú situáciu.

 

Čo je podľa vás príťažlivé na podnikaní s nehnuteľnosťami?


Dagmar: Sme tým, čo jeme, hovoria kulinári. Sme aj tým, ako bývame, pridávame my makléri. Mám výborný pocit, ak dokážem ľuďom pomôcť pri hľadaní bývania. Je to pre mnohých finančne najnáročnejšia operácia ich života, ktorá potom významne ovplyvní celý rytmus dňa, vzťahy, voľný čas, financie, zdravie, flexibilitu... Mať poruke skutočného profesionála je na nezaplatenie. Profesionálnym ideálom sú pre mňa niektorí makléri spoločnosti RE/MAX v Česku, s ktorými som mala česť spolupracovať – doslova som cítila, že som pre nich dôležitá ako človek, nie len ako obchodný prípad. Takému poradcovi potom samozrejme aj radi za služby primerane zaplatíte, odporúčate svojim známym a budete sa na neho v prípade potreby znova s radosťou obracať.

Júlia: Denne navštevovať nové domy a byty je snom mnohých ľudí. Ak spojíte tento sen aj so snom ľuďom pomáhať, je pre Vás táto práca ideálom. Navštívite bežné bytové jednotky v bežných panelákoch, ale aj byty s vysokými stropmi v centre mesta, novostavby s veľkými terasami a výhľadom na mesto, navštívite aj holodomy, kde musíte použiť predstavivosť, ale aj luxusné vily s mnohými izbami, bazénom a nádherne upravenou záhradou, navštívite lesy, polia, ale aj veľké priemyselné haly, sklady, či administratívne budovy. Myslím, že pri inej práci všetky tieto možnosti nemáte. Denne stretnete množstvo ľudí s množstvom osudov, ktorí vám vylejú svoje srdce a vidia vo vás svojho anjela, ktorý im pomôže v ich životnej situácii. Toto všetko je na našej práci namáhavé, ale ak ju robíte s láskou, stanete sa úspešným.

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Už desať rokov meníme spôsob, akým sa na Slovensku predávajú nehnuteľnosti.