5 tipov pre lepšie fotografie nehnuteľnosti

Publikované: Streda, 1 Júl, 2015 - 08:47, Michal Krížik

Predávate či prenajímate? Zvýšte šancu na úspech. Keď sa záujemca rozhodne prejsť z on-line prezerania ku obhliadkam, všetci vieme že fotografie môžu byť jeden z rozhodujúcich faktorov pri rozhodovaní, na ktorú ponuku záujemca zavolá.

Mám pre Vás jednu otázku. 

Ponúkam Vám dve fotografie Marlenky - veľmi chutný zákusok. Obidve chutia rovnako. Jedna je však krásne naservírovaná, upravená so smyslom pre detail. Druhá je nekvalitne odfotená, neupravená. Pre ktorú by ste sa rozhodli? Nezabúdajte, obidve chutia rovnako.

 

 

Áno, aj ja by som sa rozhodol pre tú krajšie naservírovanú. Rovnako je to aj s fotografiami Vašej nehnuteľnosti. Pri svojej práci realitného makléra prechádzam stovky inzerátov, kde vidím nepekné fotografie, ktoré ma odrádzajú a vytvárajú vo mne nepríjemný dojem z ponúkanej nehnuteľnosti.


Tu Vám ponúkam 5 tipov pre lepšie fotografie Vašej nehnuteľnosti.


1. Naplánujte si zábery
Predtým ako začnete s fotením, vytvorte si plán. Naplánujte si každy záber. Tým sa uistíte, že nezabudnete na dôležité zábery. Určite sa Vám nechce opäť fotiť len preto, že ste zabudli na šatník, špajzu či garáž. 

Napíšte si každú miestnosť. Nezabudnite si naplánovať aj fotografie exteriéru, prednej a zadnej časti nehnuteľnosti. Plán si následne vytlačte a pri fotení len odfajkujte. 


2. Nebojte sa posunúť nábytok
Často Vám chýba jeden krok dozadu aby ste zachytili viac z izby. Ale zavadzia Vám gauč! Čo by ste mali urobiť? Posunúť gauč. Ľudia častokrát zabúdajú, že nábytok sa dá presúvať. Viem, mnohokrát sa Vám to nechce. Teraz však už viete, že fotografia je veľmi dôležitá. 


3. Dbajte na detaily
Nestláčajte spúšť pokiaľ ste neskontrolovali či: 

  • je zakrytá toaleta,

  • sú zavreté všetky skrinky a zasunuté všetky šuflíky,

  • je vypnutá TV alebo PC monitor,

  • je ustlaná posteľ,

  • máme na poličkách poriadok,

  • odstránili sme všetky sezónne predmety. Ponúkať izbu s vianočným stromčekom v auguste nie je správna cesta.

 

4. Vyvarujte sa foteniu bielych stien
Takéto fotografie vidím veľmi často. Prázdne steny, rohy, podlahy.. Nezáleží na tom čo chcete potencionálnym kupujúcim danou fotografiou ukázať, musíte nájsť kreatívnejší spôsob ako na to. 


5. Pozor na odraz
Upír nemá odraz v zrkadle, my ľudia áno. Dajte pozor na to, aby Vás pri fotení zrkadiel, okien alebo naleštených spotrebičov nebolo vidieť.

Uvedomujem si dôležitosť fotografií, preto kvalitné nafotenie a profesionálna prezentácia nehnuteľnosti na trhu je mojou štandartnou službou pre mojich klientov. Pre inšpiráciu si môžte prezrieť fotografie najnovšieho bytu v mojej ponuke: prezrieť galériu.

Prajem príjemné fotenie.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Michal KrížikCertifikovaný maklér 1. stupňa

Po skončení štúdia v USA som v roku 2008 začal pracovať ako asistent realitnej kancelárie, odkiaľ som sa postupne posunul do segmentu reklamy a marketingu realitných maklérov a kancelárií. Po mnohoročnej spolupráci s členmi siete RE/MAX, som sa rozhodol využiť nadobudnuté skúsenosti v prospech mojich klientov a začal som pracovať ako realitný maklér, so špecializáciou na byty v Bratislave.

Okrem svojej práce milujem aj šport, konkrétne surfovanie a beh, ktorému sa aktívne venujem.