Ako má byť oblečený realitný maklér?

Publikované: Streda, 29 Máj, 2019 - 10:46,

Poznáte starú múdrosť, ktorá hovorí, že „šaty robia človeka“? A je to naozaj tak! Vonkajší vzhľad a oblečenie nám už na prvý pohľad môžu načrtnúť, čím sa ten či onen človek zaoberá.

 

 

Ak vidíte človeka v montérkach s prilbou na hlave, asi to bude stavbár. Ak vidíte človeka s bielym plášťom, asi bude lekár. A ak vidíte človeka v teplákoch a v „žabkách“, asi to nebude realitný maklér...

 

Dnes si v krátkosti povieme o tom, ako by mal vyzerať realitný maklér navonok a ako by mal byť oblečený. Predtým, než prejdeme ku koreňu veci, by sme sa vás chceli opýtať, akému maklérovi by ste dôverovali viac.

 

  1. Zdvorilému, milému, profesionálnemu, ale oblečenému v otrhaných rifliach?
  2. Oblečenému v obleku, či kostýme, ale nepripravenému a neprofesionálnemu?
  3. Zdvorilému, milému, profesionálnemu a oblečenému v Business Formal alebo Casual štýle?

 

Predpokladáme, že by ste chceli mať dočinenia s kombináciou vzhľadu realitného makléra, ktorý je obsiahnutý v bode 3.

 

 

Dôvod je jednoduchý. A síce každý, kto zveruje svoj majetok – nehnuteľnosť do rúk sprostredkovateľa, by v ňom mal mať absolútnu dôveru. Nestačí iba vedieť predávať, mať prax, vedomosti, nasadenosť a entuziazmus. Profesionálny realitný maklér by mal vo veľkej miere dbať o svoj zovňajšok a jednou z jeho najhlavnejších zásad by malo byť obliekanie.

 

Medzi základné štýly odievania, ktoré sa hodia k realitným maklérom patria:

 

  • Business formal – formálny štýl odievania (pre dámy kostým – sukňový, nohavicový, ktoré sa môžu nosiť samostatne alebo s blúzkami a topmi elegantného štýlu, alebo puzdrové jednofarebné šaty; pre pánov – kvalitný a dobre sediaci oblek tmavšej farby, neutrálna košeľa, konzervatívna kravata a lakované topánky)
  • Business casual – neformálny štýl odievania: Smart (elegantný neformálny obchodný vzhľad, klasický štýl), Classic (klasický obchodný neformálny vzhľad, elegantný štýl, mestský športový štýl), Relaxed (uvoľnený neformálny vzhľad).

 

O jednotlivých štýloch odievania si povieme v ďalšej časti článku, ktorý pre vás čoskoro pripravíme.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.