Ako si vybrať správnu realitnú kanceláriu a realitného makléra

Publikované: Utorok, 30 August, 2016 - 10:11, Peter Gánovský

Mnohí klienti sa pre realitnú kanceláriu rozhodujú na základe referencií, ktoré získali od svojich známych. Referencie sú asi najsilnejším nástrojom, na základe ktorého sa klienti rozhodujú s kým spolupracovať.
No aj kvalita služieb konkrétnych kancelárií sa môže veľmi odlišovať a meniť. Preto by ste pri výbere realitnej kancelárie mali sprostredkovateľa osobne navštíviť v jeho kancelárii. Zistíte, kde svoju činnosť prevádzkuje a či nie je sídlo len fiktívne. Neodporúčam spolupracovať so sprostredkovateľmi, ktorí nemajú vlastné kancelárie. Mohlo by sa stať, že od vás prevezmú peňažné zálohy a už ich viac nenájdete. Nebojte sa vypýtať si na nahliadnutie ich výpis z obchodného registra alebo živnostenské oprávnenie na výkon sprostredkovania predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Je aj dôležité, ktorí sprostredkovatelia ako dlho prevádzkujú realitnú činnosť v konkrétnej lokalite.


 

Ďalej si preverte odbornosť realitného makléra, s ktorým rokujete. Opýtajte sa ho, ako bude celý predaj prebiehať.

Nechajte si vysvetliť, ako bude realitný maklér pri vašom obchodnom prípade postupovať. Podľa jeho odpovedí získate predstavu, či je daný realitný sprostredkovateľ skúsený. Ak máte pocit, že maklér na vaše otázky nevie odpovedať, radšej si nájdite makléra, ktorý potrebné skúsenosti má. Vyhnete sa tým množstvu administratívnych problémov, ktoré by vám svojou neskúsenosťou mohol spôsobiť.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!