Bývanie v meste – výhody a nevýhody

Publikované: Streda, 16 December, 2020 - 10:02,

Chcete bývať v novom a neviete si vybrať medzi mestom a vidiekom?

Nuž všetko má svoje pre a proti a s určitosťou ani nevieme potvrdiť čo je lepšie. Každý človek je originál, každému sa páči niečo iné a to čo vyhovuje jednému sa nemusí pozdávať druhému. O tom je život a o tom je aj bývanie.

 

Zástancami bývania v meste sú predovšetkým tí, ktorí ešte nespoznali čaro bývania na vidieku. A to isté by sme mohli tvrdiť aj opačne. Tentokrát si však viac posvietime na plusy a mínusy bývania v meste.

 

 

Život vo väčšom, ale aj v menšom meste má neskutočne veľa výhod. Azda tou najväčšou je, že to máte všade len na skok. V meste nemáte núdzu o obchody, ktoré sú otvorené do neskorých večerných hodín alebo aj nonstop. Vo veľkých obchodných centrách si môžete kúpiť všetko možné, môžete sa tam najesť, vybaviť rôzne formality v banke či na pošte. Máte poruke vašu obľúbenú reštauráciu, kaviareň alebo obľúbený lokál, kde sa s vašimi priateľmi a známymi viete zísť do pár minút. Okrem toho si v meste môžete dopriať bohatší spoločenský a kultúrny život. Nuda v meste jednoducho nehrozí. Kedykoľvek môžete navštíviť divadlo, kino, ísť na koncert alebo do galérie a nemusíte sa pritom hodiny „terigať“ autobusom, vlakom alebo vlastným autom. Okrem toho máte v meste veľmi široké možnosti na návštevu fitnescentra, wellness, plavárne a môžete tu jednoducho pestovať rôzne typy športových aktivít. 

 

Ďalšou výhodou sú pracovné možnosti, vďaka ktorým je život v meste čoraz viac obľúbenejším. Vo veľkých mestách majú sídla rôzne medzinárodné spoločnosti a veľké firmy. Práve tu si dokážete oveľa rýchlejšie nájsť vhodné zamestnanie, často aj s vyšším ohodnotením. S prácou, ale aj s dostupnosťou škôl, škôlok a jaslí veľmi úzko súvisí aj doprava, ktorá je v mestách na oveľa lepšej úrovni ako na vidieku. Dochádzanie z práce do práce a zo školy do školy je tu oveľa jednoduchšie, lacnejšie a dostupnejšie.

 

A aby to nebolo všetko také ideálne, bývanie v meste má aj svoje „muchy“, medzi ktoré rozhodne patria vyššie náklady na bývanie. Nájmy, ceny bytov, domovpozemkov sú v meste neporovnateľne vyššie ako na vidieku. Okrem toho na vás v meste čaká menej zelene, o čosi viac znečistené životné prostredie ako na vidieku, väčší hluk, nedostatok súkromia, vyššia anonymita, nedostatok parkovacích miest, zhon, stres, preplnené ulice a aj rušnejší denný i nočný život, bez ktorého sa nezaobídu hlavne veľkomestá.

 

Ak si chcete kúpiť nehnuteľnosť v meste, pozrite si aktuálnu ponuku RE/MAX a v prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.