Chcete mať doma ideálnu terasu?

Publikované: Utorok, 28 Júl, 2020 - 14:06,

Opäť je tu leto, na ktoré sme dlho čakali! Aj keď niektorí z nás sme v poslednej dobe mali viac voľného času než inokedy, určite sa už nevieme dočkať na plánovanú dovolenku alebo len obyčajné dlhé teplé večery na terase, s pohárom vína v ruke...

 

Tieto voľné chvíle nemusia byť až také obyčajné, zvlášť vtedy, ak si svoju pohodu budeme môcť užívať na ideálnej terase, ktorá je súčasťou vášho bytu, domu alebo chalupy.

 

 

 

Aká by mala byť ideálna terasa?

 

Vraj ideál neexistuje, avšak ak sa niekde cítime dobre, vtedy sa môžeme priblížiť k dokonalosti. Aj letná terasa je miestom, kde mnoho ľudí trávi svoj voľný čas a venuje sa sladkému ničnerobeniu. Niektorým ľuďom k dokonalosti stačí terasa pod holým nebom s ležadlom alebo hojdacou sieťou. No sú medzi nami aj takí, ktorí si potrpia na každý, aj ten najmenší detail.

 

Terasa nemusí byť len rovná obdĺžniková plocha so zábradlím. Práve naopak, ak máte možnosti úpravy terasy, nemusíte sa báť aj viacúrovňových terás, ktoré sa ťahajú od hora až dole a sú poprepájané schodmi. Ak staviate dom alebo si ho kupujete, môžete sa poobzerať aj po terasách v atypických tvaroch, napríklad v oválnom, kruhovom či mnohouholníkovom. Veľmi dôležitým prvkom každej terasy je zábradlie, ktoré by malo v prvom rade spĺňať bezpečnostnú funkciu. Takisto by malo dokonale korešpondovať so samotným domom, ale aj exteriérom. Alternatívou k zábradliu môže byť aj široké schodisko, avšak tu musí byť k dispozícii väčší pozemok.

 

Na terase sa môžete pohrať aj s farbami – zábradlia, stien, podlahy, nábytku, no vždy treba mať na zreteli vkusnosť a zladenosť so samotnou nehnuteľnosťou. Niektoré terasy bývajú aj zastrešené, aby ste sa mohli ochrániť pred slnkom alebo dažďom. Ideálne je zvoliť také zastrešenie, ktoré nepokazí celkový dojem z vašej vysnívanej terasy.

 

 

A čo materiály? Na trhu je skutočne veľa možností, napríklad pri výbere podláh. Tu je najideálnejšia drevená podlaha alebo dlažba, no aj tu všetko závisí od toho, aby všetky prvky terasy ladili s domom a okolím. No a v neposlednom rade netreba zabúdať na doplnky. Terasu môžeme vybaviť záhradným nábytkom, vonkajšími drevinami a kvetmi, trávou, jazierkami, fontánkami, svietidlami a ďalšími dekoratívnymi doplnkami, ktoré dokonale podčiarknu celkový dojem vašej ideálnej letnej terasy.

 

Pozrite si našu aktuálnu ponuku rodinných domov, bytov, rekreačných a iných nehnuteľností s terasami a v prípade záujmu nás kontaktujte.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.