Čo s horúčavou vo vašom byte alebo dome?

Publikované: Streda, 7 Júl, 2021 - 13:03,

Máte pocit, že sa počas horúcich letných dní varíte vo vlastnej šťave?

Trápi vás nepríjemný a ťažký teplý vzduch vo vašom byte alebo dome?

Prinášame vám zopár zaujímavých tipov, vďaka ktorým sa môžete u vás doma dokonale schladiť.

 

Horúčavu v byte alebo dome nemusíte poslať do teplých krajín iba prostredníctvom elektrických zariadení. Existujú aj lacnejšie a rovnako účinné spôsoby, ktoré schladia nielen váš domov, ale aj vás samých.

 

 

Začneme klasikou.

Asi najbežnejší spôsob na chladenie vzduchu v interiéroch sú klimatizácie. Najobľúbenejšie sú montované klimatizácie, ktoré pozostávajú z čoraz dizajnovejšej vnútornej a vonkajšej jednotky. Systém vnútornej jednotky odoberá vzduch z miestnosti prostredníctvom cirkulujúceho chladiva a prúdi potrubím do vonkajšej jednotky. Veľmi praktickým, avšak len dočasným riešením sú prenosné alebo mobilné klimatizácie, ktoré nevyžadujú montáž a môžete ich kedykoľvek nastaviť na inú polohu i pozíciu.

Najväčšou klasikou pri chladení sú jednoznačne ventilátory. V porovnaní s klimatizáciou sú ventilátory lacnejšie a pri správnom nastavení môžu byť skombinované s otvorenými oknami (napríklad večer alebo skoro ráno, keď je vonkajšia teplota vzduchu nižšia). Nevýhodou ventilátorov je, že teplý vzduch sa v miestnosti neochladzuje, ale sa iba rozprúdi.  

Okrem týchto klasických spôsobov ochladzovania vzduchu poznáme aj tradičné tipy starých materí. Patria medzi ne napríklad rolety, žalúzie alebo závesy, ktoré zabránia prenikaniu tepla do miestností, ďalej vhodná posteľná bielizeň, ľahšie oblečenie, rozprašovač s vodou, ktorý vás príjemne osvieži, pravidelné vetranie, otvorenie dverí do miestností (napríklad v noci) či dokonca obmedzenie používania elektrických grilov, rúry alebo sporáka. No a v neposlednom rade netreba zabúdať na pravidelný pitný režim a ľahké jedlo.

A ak patríte medzi tých, ktorí ešte len teraz stavajú svoj vlastný domček, myslite dopredu na čoraz horúcejšie dni. Na stavbu domu vyberajte kvalitné materiály, nešetrite na zateplení a vybavte váš dom klimatizáciou.

Nový dom alebo byt môžete mať aj s pomocou našich realitných expertov RE/MAX. Preto neváhajte a kontaktujte nás už dnes, aby ste si pohodu a pokoj mohli užívať za každého počasia.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.