Jednoizbový byt – jeho výhody a nevýhody

Publikované: Pondelok, 20 Marec, 2023 - 10:03,

Jednoizbák – pre mnohých malý, pre niektorých ideálny.

Byty s jednou izbou sú stále v kurze a vidno to hlavne na štatistikách. Hneď, ako je jednoizbový byt v ponuke, veľmi rýchlo sa predá. Cena za meter štvorcový pri jednoizbových bytoch býva oveľa drahšia ako pri väčších nehnuteľnostiach. Avšak, ak chce niekto bývať v malom, jednoizbák je vždy voľbou číslo jedna!

 

Jednoizbové byty sú komfortnejšie než garsónky, to bezpochyby. Okrem toho ponúkajú jednoduchosť, dostupnosť a pohodlnosť. O ďalších výhodách i nevýhodách bytov s jednou izbou, ako aj o zaujímavých tipoch na zariadenie si povieme v tomto krátkom článku  

 

Výhody jednoizbového bytu

 

Byty s jednou izbou sú skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú zjednodušiť a minimalizovať svoj život. S jednou miestnosťou na údržbu je omnoho ľahšie udržiavať byt čistý a organizovaný. Tieto byty sú tiež zvyčajne cenovo dostupnejšie ako väčšie byty, čo ich robí skvelou voľbou pre tých, ktorí majú obmedzený rozpočet. Sú tiež výborným variantom pre tých, ktorí ocenia pohodlie, pretože všetko je v minimálnom dosahu.

 

 

Nevýhody jednoizbového bytu

 

Hlavnou nevýhodou bytov s jednou izbou je nedostatok súkromia. Bez samostatnej spálne môže byť ťažké nájsť tiché miesto na relaxáciu alebo prácu. Ak nie je byt správne navrhnutý a zariadený, jeho obyvatelia (ak sú viacerí) sa môžu cítiť stiesnene. Výbornou správou je, že v súčasnosti existuje množstvo inteligentných a dostupných riešení, ktoré sa postarajú o dizajn, funkčnosť aj rozmiestnenie nábytku tak, že sa vďaka nim uvedené nevýhody takmer úplne eliminujú.

 

Tipy na zariadenie jednoizbového bytu

 

Pri navrhovaní bytu s jednou izbou je kľúčové maximalizovať priestor, ktorý máte k dispozícii, aby ste využili priestor, ktorý máte. Jedným spôsobom, ako to dosiahnuť, je používanie multifunkčného nábytku. Napríklad rozkladacia pohovka môže slúžiť ako sedačka aj miesto na spanie. Stôl so vstavaným úložným priestorom môže slúžiť ako pracovná plocha aj miesto na uskladnenie rôznych vecí a drobností.

 

Ďalším spôsobom, ako maximalizovať priestor, je použitie políc a úložného priestoru na stene. Týmto sa nielen uvoľní miesto na podlahe, ale vytvorí sa aj vizuálny dojem, ktorý pridá na výnimočnosti bytu. Zrkadlá sú takisto skvelým spôsobom, ako vytvoriť dojem väčšieho a otvorenejšieho priestoru.

 

Ak chcete bývať v malom, neváhajte a obráťte sa na našich profesionálov RE/MAX, ktorí vám s kúpou jednoizbového bytu pomôžu všade na Slovensku.

 

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.