Kde sa v Bratislave býva najlepšie?

Publikované: Utorok, 31 Júl, 2018 - 14:13, RE/MAX Slovakia

Už v mnohých článkoch predtým sme sa venovali dôležitosti lokality a jej vhodného výberu pre vaše bývanie. Napríklad v článku uverejnenom na stránke RE/MAX Home Keď rozhoduje lokalita nehnuteľnosti  sme písali o lokalite a jej významnom postavení pri kúpe nehnuteľnosti. Okrem iného sa v ňom spomenulo, aké sú najdôležitejšie vlastnosti pri výbere vhodnej lokality alebo napríklad či je pre kupujúcich to pravé orechové mesto alebo vidiek.

A čo lokality v Bratislave? Bývate v našom hlavnom meste? Alebo túžite po tom, aby vaším novým domovom bol byt alebo dom v Bratislave?

Ak plánujete zmenu a hľadáte najvhodnejšie bývanie v Bratislave musíte si najprv určiť kritériá, ktoré budú spĺňať vaše požiadavky. Nájsť to najlepšie, čo sa tu nachádza je otázkou subjektívneho postoja, pretože koľko ľudí, toľko chutí.

 

Hlavné kritérium pri výbere lokality

Medzi to najdôležitejšie, čo patrí medzi hodnotiace faktory bezpochyby patrí vzdialenosť od centra, samotné prostredie, občianska vybavenosť, možnosti parkovania, zeleň, zastavanosť okolia, ale takisto aj kriminalita.

Okrem týchto hlavných kritérií existujú aj rôzne individuálne, napríklad nákupné strediská, pošta, vzdialenosť od MHD zastávky, dostupnosť kvalitnej základnej alebo materskej školy, vzdialenosť do práce a podobne.

 

Najlepšie lokality v Bratislave

Podľa prieskumu Ivana Andráška z FPV UMB v Banskej Bystrici je najlepším miestom na bývanie Koliba, Slavín a Horský Park – tieto sú blízko centra a navyše obklopuje ich dostatok zelene. Medzi najlepšie hodnotené patril aj Ružinov a k tým obľúbeným sa zaradila aj Dúbravka a Karlova Ves.

A ktoré sú tie menej obľúbené, ale naopak cenovo dostupnejšie? Medzi tieto patria lokality v Petržalke, Podunajské Biskupice, Vrakuňa a zaradilo sa tu aj Staré mesto, ktoré sa môže „pochváliť“ hlukom z hlavných ulíc v centre mesta.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.