Kúpiť teraz alebo čakať?

Publikované: Pondelok, 30 Apríl, 2018 - 14:21, Helena Marciňáková

Ale Godot neprišiel. Práve naopak, ešte viac sa „pozabudol“. Náš pomyselný Godot v tomto predstavuje zlacnenie nehnuteľností, na ktoré ste dlho čakali a vďaka ktorému ste váhali, či si byt, dom alebo pozemok kúpite. Natíska sa otázka, kedy (to) príde? Analytici sa zhodujú v tom, že zdražovanie nehnuteľností na Slovensku sa ešte nekončí.

Dôkazom ich tvrdenia je triezvy a jasný pohľad na súčasný trh s realitami. Situácia je dlhodobo nemenná, čo znamená, že ponúk, ak hovoríme o bytoch, je stále menej a naopak ich ponuka neustále stúpa. Táto situácia sa netýka iba hlavného mesta, ale takisto aj iných väčších miest. Podľa analytikov klesla ponuka bytov v Bratislave až o desať percent. Tento údaj neovplyvnil ani fakt, že v hlavnom meste neutícha výstavba nových bytov.

 

Kúpiť teraz alebo čakať

 

Východiskom je zvyšovanie ponuky prostredníctvom nových developerských projektov, ktoré by mohli znížiť cenu týchto nehnuteľností. Analytici ďalej tvrdia, že zvyšovanie cien nehnuteľností by nemalo prekročiť hranicu 6 %. Ak ste teda v minulosti váhali s kúpou bytu, teraz ho kúpite za oveľa vyššiu sumu ako pred pár rokmi. Ale kúpite ho lacnejšie ako v budúcnosti.

Jednoducho odpoveďou na otázku: Kedy je ten správny čas na kúpu nehnuteľnosti je jednoznačná. TERAZ! Inak to nie je ani s predajom alebo prenájmom nehnuteľnosti. Z uvedených informácií jednoducho vyplýva, že nehnuteľnosť sa vám oplatí predať TERAZ. Môžete s tým samozrejme aj počkať, ale najvýhodnejšie je využiť situáciu, keď je dopyt vysoký a ponuka nízka. Pri kúpe nového „domova“ alebo predaji nehnuteľnosti vám s radosťou pomôžeme TERAZ v našich kanceláriách RE/MAX na Slovensku.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.