Neberte poistenie nehnuteľnosti na ľahkú váhu!

Publikované: Streda, 18 August, 2021 - 10:35,

Niektorí z nás ešte stále berú poistenie svojej nehnuteľnosti na ľahkú váhu, predovšetkým vtedy, keď je všetko v úplnom poriadku. Problém nastáva, ak začne vyčíňať počasie alebo sa stane nejaká katastrofa, ktorú môžu zapríčiniť rôzne osoby, okolnosti či dokonca náhody.

 

Navyše, naša planéta sa ocitá stále vo väčších a väčších problémoch. Príroda si s nami robí čo chce a nikto nikdy nevie, kedy nám to zráta v podobe ničivých povodní, silných búrok, lejakov, tornád, zosuvov pôdy, požiarov a ďalších katastrof. Všetci klimatológovia bijú na poplach a vyzývajú nás, aby sme našu Zem začali viac šetriť a ochraňovať. Rovnako tak by sme mali chrániť aj naše príbytky a majetok.

 

 

Mať strechu nad hlavou je jedna z najdôležitejších potrieb v živote človeka. Preto je namieste, aby ste si svoju nehnuteľnosť čo najskôr poistili, a to nielen proti živelným udalostiam, ale aj proti krádežiam. Okrem poistenia nehnuteľnosti (poistenie bytu, domu, rekreačnej nehnuteľnosti, garáže, hospodárske budovy) by ste nemali zabúdať ani na poistenie domácnosti (vnútorné vybavenie, hnuteľné zariadenie, domáce spotrebiče, elektronika, šperky, obrazy). V prípade, že ste poistnú zmluvu uzavreli už dávno, bolo by dobré, aby ste si ju dôkladne skontrolovali, prípadne aktualizovali, aby nedošlo k tzv. podpoisteniu. Poistná suma by rozhodne mala zodpovedať aktuálnej hodnote vašej nehnuteľnosti a majetku.

 

Aj pri kúpe nehnuteľnosti by ste okrem základných náležitostí nemali zabúdať na jej poistenie. Realitní makléri RE/MAX vás o tejto potrebe pravidelne informujú, dokonca vám s poistením vedia rýchlo, výhodne a bezpečne pomôcť. RE/MAX je tu pre vás!

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.