O aké nehnuteľnosti je na internete najväčší záujem?

Publikované: Štvrtok, 20 August, 2020 - 09:36,

Vedeli by ste si predstaviť súčasnosť bez internetu? Možno niekto áno. Ba dokonca, väčšina z nás by aj smelo tvrdila, že by sa bez internetu hravo zaobišla. Otázne by bolo, do kedy?

 

Samozrejme, život bez internetu sme žili aj dovtedy, kým nebol a zvládli sme to. Na druhej strane musíme uznať, že internet je jednou z najužitočnejších vecí, aké dnes máme. Okrem toho, že prostredníctvom neho vieme všetko nájsť, veľmi pomáha aj realitnému trhu, konkrétne realitným kanceláriám a záujemcom o kúpu, predaj či prenájom nehnuteľností.

 

 

Realitné portály sa v posledných mesiacoch tešili vysokej návštevnosti. Za týmto záujmom stála korona, ktorá nás na nejaký čas zatvorila do našich domovov, odstrihla nás od práce, priateľov a spoločenského života. Dlhé chvíle v obývačkách sme trávili s mobilom v ruke a hľadali sme niekedy aj to, čo sme vôbec nepotrebovali. Našli sa aj takí, ktorí chceli vymeniť už okukané steny svojho bytu alebo domu za nové hniezdočko alebo hľadali alternatívy pre tohtoročnú dovolenku vo vlastnej rekreačnej nehnuteľnosti.

 

Nevídaný záujem bol v ostatnom čase o chalupy, chaty, záhrady s chatkami a o apartmány v prírode. Tomuto záujmu sa v podstate ani nikto nečuduje. Ľudia majú radi aktívny oddych a ak bývajú v meste, radi trávia voľné chvíle niekde na samote v prírode a predovšetkým ďaleko od betónových a hlučných sídlisk a ciest.

 

Veľmi obľúbeným artiklom v internetovom vyhľadávaní nehnuteľností sú novostavby. Tento „podpultový tovar“ v podobe nových bytov vyhľadáva dlhodobo najviac internetových používateľov. Paradoxne, bytov v novostavbách je stále málo a až čas ukáže, kedy sa ponuka vyrovná dopytu.

 

Z pohľadu typológie a lokality sú na prvom mieste v rebríčku vyhľadávania rodinné domy v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Za nimi nasledujú dvojizbové byty v Bratislavskom kraji, potom trojizbové byty v Bratislavskom kraji, ďalej rodinné domy v Nitrianskom, Košickom, Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji a top desiatku uzatvárajú jednoizbové byty v Bratislavskom kraji.

 

Ak túžite po novom bývaní nemusíte hľadať byt, dom alebo rekreačnú nehnuteľnosť kade-tade. Navštívte RE/MAX a vyberte si z našej online ponuky už dnes!

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.