Praktické rady pri prerábke bytu

Publikované: Streda, 22 September, 2021 - 11:49,

Kupujete byt, ktorý je potrebné rekonštruovať? Alebo sa už dlhšiu dobu chystáte prerábať vaše terajšie bývanie? RE/MAX vám okrem kvalitných služieb predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností ponúka aj zopár užitočných rád, ktoré vám uľahčia prerábku či renováciu vášho bytu.

 

Každá rekonštrukcia so sebou prináša mnoho úskalí, medzi ktoré rozhodne patrí naplánovanie časového harmonogramu, kopa nervov a v neposlednom rade aj veľa peňazí. Dodacie doby a cena materiálu sú presne tie faktory, ktoré robia v súčasnosti „prerábajúcim“ a „staviacim“ najväčšie vrásky. Všetko sa však dá zvládnuť aj v ťažkých časoch, a to hlavne vtedy, keď je na všetko urobený dobrý plán.  

 

Prvou a zásadnou radou je „mať dobrý plán“. Nielen finančný, ale aj časový. Pri prerábke je potrebné premyslieť každý detail, nerobiť žiadne unáhlené kroky, ani naopak nič nepodceňovať, a navyše dopredu rátať s omeškaním či navýšením ceny. Prerábka bytu sa dá zvládnuť rýchlejšie, ak sa prerábajú jednotlivé miestnosti samostatne. Finančne výhodnejšie je prerábať celý byt naraz. Nevýhodu je preklenutie určitého času, ktorý budete musieť stráviť v bojových podmienkach alebo v dočasnom ubytovaní.

 

 

Ďalšou cennou radou je „dvakrát meraj a raz rež“. Táto rada hovorí o tom, že je potrebné si viackrát premyslieť, či do prerábky pôjdete sami a „ušetríte naoko“ alebo či si na to najmete odborníkov, ktorým zaplatíte viac, no „ušetríte naozaj“. Rekonštrukcia je vážna vec a ráta sa s tým, že finálny výsledok bude slúžiť niekoľko rokov. Je preto rozumnejšie zveriť práce do rúk profesionálom so skúsenosťami, ktorí vedia, čo robia. Nakoniec im za ušetrený čas i peniaze sami poďakujete.

 

Ak sa rozhodnete pre svojpomocnú prerábku či stavebnú firmu, niečo majú vždy spoločné. Dôkladne si premyslite čo všetko budete prerábať, do čoho sa pustíte a aké materiály na to všetko použijete. Všetko čo máte v hlave dajte na papier. Pri výbere stavebnej firmy si vyberajte skúsených a tých, ktorým nerobí problém uzatvoriť zmluvu o dielo. Táto zmluva pomôže napríklad pri prípadných reklamáciách. Zmluvu si poriadne preštudujte bod po bode aj niekoľkokrát, aby ste nenechali nič na náhodu. Zároveň si ujasnite všetky náležitosti okolo odpadu a jeho likvidácie. Väčšina stavebných firiem hravo vyrieši aj tento problém, čiže aj v tomto bude voľba profesionála výhodou.

 

V prípade, že si chcete kúpiť byt na rekonštrukciu alebo potrebujete ďalšie cenné rady pri prerábke, sťahovaní či financovaní, kontaktujte RE/MAX špecialistov, ktorí vám vo všetkom s radosťou pomôžu.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.