Predávate nehnuteľnosť? Čeknite si svojho makléra!

Publikované: Piatok, 14 Jún, 2019 - 10:09,

Ak ste sa rozhodli predať, kúpiť alebo prenajať byt alebo dom, v prvom rade by ste mali vedieť, kto vám sprostredkuje plánovaný obchod.

 

Rozhodnutie predať alebo prenajať nehnuteľnosť prostredníctvom realitnej kancelárie je jednou z najlepších, najjednoduchších a najbezpečnejších možností.

 

Predtým, než si vyberiete realitného makléra, mali ste si ho overiť. Môžete to urobiť podľa týchto štyroch krokov:

 

1. Prečítajte si o maklérovi všetky dostupné informácie

 

Chcete vedieť, aká je v skutočnosti práca konkrétneho makléra a aké skúsenosti s ním majú jeho bývalí klienti? Prečítajte si o ňom všetky dostupné články, referencie, rozhovory či profily. Nie je nič lepšie ako reálne skúsenosti a odporúčania, ktoré realitný maklér dostal od svojich spokojných klientov.

 

2. Uistite sa, že maklér dokonale pozná to, čo predáva

 

Kúpa a predaj nehnuteľností prebieha v konkurenčne nabitom priestore. „Boj“ o každého klienta je veľmi náročný. Pochopenie procesu predaja a kúpy, ako aj otázky, prípadne nepríjemné konfrontácie, ktorým budete musieť ako predávajúci či kupujúci čeliť, budú pre vás veľmi náročné. Preto by ste mali mať po boku človeka, ktorý dokonale pozná svoju prácu, vie, aká je jeho úloha v procese predaja a predovšetkým vie, čo predáva.

 

Realitný maklér, ktorý robí svoju prácu iba na čiastočný úväzok, nedokáže vycibriť svoje zručnosti tak, ako maklér, ktorý pracuje na plný úväzok.

 

 

3. Otestujte jeho miestne znalosti

 

Ak chcete rýchlo a efektívne predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, váš realitný maklér by mal dobre poznať lokalitu, v ktorej chcete uskutočniť obchod. Znalosti miestneho trhu sú v mnohých prípadoch kľúčové. Vybrať by ste si mali realitnú kanceláriu alebo makléra, ktorý vám dokáže sprostredkovať obchod aj v inej lokalite, o ktorú máte záujem.

 

Najlepšou voľbou je skúsený maklér, ktorý chápe lokálnu problematiku, ako aj hospodárstvo, nezamestnanosť, rast pracovných miest, dopravu a dostupnosť, ktoré výrazne ovplyvňujú ponuku a dopyt a v neposlednom rade aj ceny nehnuteľností.

 

4. Pýtajte sa správne otázky

 

Pri rozhovore s potenciálnym maklérom sa uistite, čo od neho môžete očakávať v rámci spolupráce v procese predaja či kúpy nehnuteľnosti. Už na začiatku sa pýtajte, ako často budete komunikovať alebo ako často sa stretnete. Zaujímajte sa o to, ako vás bude informovať o všetkých krokoch, záujemcoch, obhliadkach a iných formalitách.

 

Kúpa a predaj nehnuteľnosti je vážnym krokom, ktorý sa nezvykne opakovať často. Dbajte preto, aby ste vybrali skúseného, overeného, certifikovaného a spoľahlivého makléra, ktorý vám pomôže so všetkým – bezpečne, pohodlne a nad mieru vašej spokojnosti.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.