Realitný maklér a štýl obliekania v práci

Publikované: Piatok, 6 September, 2019 - 11:53,

Našu minisériu o odievaní realitných maklérov končíme mužmi – maklérmi. Život je už raz taký, že aj v obliekaní majú muži oveľa menej „práce“ ako ženy. Rovnaké je to pri úprave zovňajšku, aj keď niektorí muži dokážu pri zrkadle vystáť hodiny. Samozrejme, nie je to zlé, pretože aj realitný maklér by sa mal o seba maximálne starať.

 

On sám, jeho vedomosti, schopnosti a skúsenosti, ale aj jeho vzhľad a štýl obliekania sú vizitkou, s ktorou sa na trhu práce bude pohybovať ako ryba vo vode. Avšak musí byť elegantný a „nahodený“.

 

Keďže muži majú v tomto smere menej starostí, podobne to je aj so štýlmi odievania, ktorých je dokopy štyri:

 

1. Business formal

Konzervatívny dress code, ktorý sa hodí najmä do formálneho prostredia a top manažmentu. Vyznačuje sa jednoduchým štýlom, ktorý obsahuje kvalitný a dobre sediaci oblek v tmavej farbe, neutrálnu, bledomodrú alebo smotanovú košeľu, konzervatívnu kravatu a lakované topánky.

 

2. Business casual

Najpoužívanejší štýl neformálneho oblečenia v pracovnom prostredí. Na rozdiel od Smart casual štýlu musí Business casual pôsobiť omnoho profesionálnejšie. Okrem obleku sa tu môžu nosiť aj menej formálne nohavice, sveter či dokonca tmavé džínsy a sako športového typu. Košele, ktoré môžu byť aj s jemným vzorom nemusia byť doplnené kravatou. Všetky tieto odevy by mali byť ladené v béžovej, hnedej, modrej a sivej farbe.

 

3. Smart casual

Ide o nie príliš formálne, ale ani nie príliš ležérne oblečenie. Najlepšia je kombinácia jedného aj druhého. Veľmi obľúbené je športové sako s bavlnenými, takzvanými chinos nohavicami. Pod sako sa môže nosiť košeľa, tmavý rolák alebo jemný sveter. Nič sa nepokazí ani tmavými džínsami, avšak na večer sa neodporúčajú.

 

 

 

4. Casual

Tento dress code je medzi mužmi najviac obľúbený a uvoľnený. Aj tu sa dá byť štýlovejší, a to napríklad tak, že sa pri výbere oblečenia siahne po kvalitnejších kúskoch. Vhodné sú dobre sediace džínsy, kvalitné svetre, tenisky, mokasíny, jednofarebné polo tričká či jednoduché a zároveň štýlové tričká. Dôležité je pridržať sa neutrálnych farieb.

 

Rovnako ako aj u žien, aj u mužov platí, že casual štýl neznamená nosenie roztrhaných džínsov, teplákov, krátkych nohavíc alebo nebodaj kožených "gatí". Absolútne nevhodné, predovšetkým pre realitného makléra, sú žabky alebo šľapky, neónovo farebné tričká s rôznymi nápismi alebo bundy s nevhodnou potlačou či "kričiacimi" vzormi.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.