Referenčná spolupráca v sieti RE/MAX

Publikované: Utorok, 9 Január, 2018 - 10:21, Ing. Jana Kudelášová

V realitnom biznise nie je žiadnou novinkou, že prvé ponuky, ktoré predávajúci pri predaji svojej nehnuteľnosti od záujemcov o kúpu dostane, sú zvyčajne tie najlepšie.

Kupci, ktorí Vám v priebehu prvých dní predložia svoje ponuky a Vy ich z dôvodu podľa Vás nízkej ceny neakceptujete, vidia, že Vaša nehnuteľnosť sa aj naďalej ponúka na predaj. Pre nich je to signál, že ste lepšiu ponuku nedostali. Ak ich spätne oslovíte po dlhšej dobe neúspešného predaja, oznámia Vám, že si už našli inú nehnuteľnosť alebo Vám ponúknu cenu, ktorá bude nižšia než ich pôvodná ponuka. Prečo by mali zostať pri svojej pôvodnej cene, keď vedia, že Vaša nehnuteľnosť sa za vyššiu cenu aj tak nepredala?

Jednou z hlavných výhod, ktorú predaj nehnuteľností cez RE/MAX prináša, je fungujúci systém referenčnej spolupráce. To znamená, že i keď si spoluprácu dohodnete s jedným maklérom, v skutočnosti môže Vašu nehnuteľnosť ponúkať svojim klientom ktorýkoľvek maklér zo siete RE/MAX. Pod značkou RE/MAX aktuálne pôsobí na Slovensku okolo 225 maklérov, z čoho približne 60 je v Bratislavskom kraji.

Ak je Váš maklér šikovný a dá vedieť o Vašej nehnuteľnosti ostatným maklérom, napr. prostredníctvom svojej profesionálnej stránky na facebooku, prípadne iným spôsobom, zvyšuje tak šancu nájsť najlepšieho kupca pre Vašu nehnuteľnosť v reálne krátkom čase. Priemerná doba predaja bytu a nízko-nákladového domu je spravidla 3 mesiace, pri drahšom dome a pozemku to kľudne môže byť 6 až 12 mesiacov.

spolupráca maklérov pri predaji nehnuteľnosti

 

Aj naďalej platí, že drvivá väčšina kupujúcich hľadá svoju nehnuteľnosť na realitných portáloch, avšak tú zostávajúcu časť kupujúcich tvoria práve priame kontakty maklérov. Tak sa môže veľmi ľahko stať, že oslovený maklér má zopár tipov na možných záujemcov o kúpu. Čím viac ponúk na Vašu nehnuteľnosť máte, tým je vyššia šanca vyjednať pre Vás tie najlepšie podmienky. Samozrejme, na to, aby ste predali svoju nehnuteľnosť, Vám postačí aj jedna ponuka, ak je to tá správna.

Dôležitou výhodou referenčnej spolupráce v sieti RE/MAX je aj to, že maklér, ktorému s dôverou zveríte predaj svojej nehnuteľnosti, i keď viete že nie je špecialistom na danú lokalitu, má stále možnosť spolupracovať pri jej predaji s iným maklérom zo siete RE/MAX, ktorý sa na danú lokalitu špecializuje.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Jana KudelášováCertifikovaný maklér 1. stupňa RE/MAX Slovakia

Certifikovaný partner 1. stupňa RE/MAX Slovakia.