Sťahujete sa do nového? RE/MAX vám poradí ako na to.

Publikované: Streda, 20 Október, 2021 - 10:01,

Kúpili ste si vlastné bývanie?

Alebo sa sťahujete do nájomného bytu?

Keďže ste zvládli celý proces kúpy či prenájmu, ostáva vám už len jediné – presťahovať sa!

 

Sťahovanie je na prvý pohľad jednoduchá vec. Teda, aspoň sa tak javí do momentu, kým nepríde na lámanie chleba. Aby ste predišli chaosu pri balení a sťahovaní, RE/MAX má pre vás zopár dobrých rád, ktoré sa vám pri tejto namáhavej činnosti určite zídu.

 

Najťažšie zo všetkého je začať. Keď sa už k tomu konečne odhodláte, zaiste si položíte otázku: „a kde začať?“ Nuž odpoveď je jednoduchá. Najprv si pripravte kufor alebo tašku s vecami, ktoré budete bezprostredne potrebovať po nasťahovaní. Nie je dobré, ak vynecháte tento prvý krok, pretože sa môže stať, že ak všetky veci zabalíte do škatúľ a potom budete tie dôležité hneď potrebovať, bude vám to trvať poriadne dlho, kým ich nájdete. Rovnako by ste mali postupovať aj pri veciach, ktoré potrebujete napríklad do kuchyne. Majte preto v osobitnej škatuli zopár pohárov, tanierov, príbor, hrniec, rýchlovarnú kanvicu a podobne. Takisto majte poruke kufrík na náradie, s ktorým budete na druhý deň neúnavne majstrovať.

 

 

Ak už máte veci „na zajtra“ zbalené, je čas na všetko ostatné. Začať by ste mali s obsahom skríň a šatníkov. Napríklad oblečenie môžete zavesiť na vešiak a následne cez niekoľko vešiakov prestrčíte vrece na odpadky. Vďaka tomu sa vám oblečenie počas sťahovania nezašpiní ani nezapráši a rovnako jednoduché bude aj vybaľovanie. Všetko ostatné čo máte v skriniach, skrinkách, zásuvkách i v kuchynskej linke môžete zabaliť do krabíc alebo vriec. Veľmi dobrým pomocníkom sú krabice s úchytmi, s ktorými sa jednoducho manipuluje. Ak takéto krabice nemáte, otvor si môžete vyrobiť aj sami (napríklad vyrežte otvor v tvare písmena U a kartón zohnite do vnútra krabice). Nakoniec nezabudnite všetky krabice a vrecia označiť, napríklad farebnými štítkami alebo štítkami s textom.

 

Pri balení kuchynského riadu buďte opatrní, hlavne pri tých sklenených a keramických. Niektoré môžete zabaliť do novín alebo reklamných letákov, alebo môžete využiť plátenné kuchynské utierky či uteráky, do ktorých zabalíte vázy, poháre a ostatný krehký riad. Ak chcete bez poškodenia presťahovať vaše taniere, stačí, ak medzi ne vložíte lacné jednorazové papierové taniere.

 

Niektoré veci, ktoré nie sú príliš ťažké môžete presťahovať rovno v skrinkách alebo zásuvkách. Dôležité je, aby ste dvierka a zásuvky pred manipuláciou prelepili, napríklad lepiacou páskou alebo „streč“ fóliou a to tak, aby sa počas prenášania neotvorili. Pri rozoberaní nábytku si vždy zapamätajte, ktorá skrutka ku čomu patrí. Najlepšie bude, ak si všetky skrutky, úchytky a ďalší spojovací materiál uložíte do zipsovacieho vrecka alebo do škatule a fixkou vyznačíte, ku ktorému nábytku materiál patrí. Nie je na škodu, ak si nábytok pred rozobratím odfotíte, aby ste ho potom rýchlejšie vedeli poskladať naspäť. S fotografovaním môžete pokračovať aj pri rozoberaní elektroniky, aby ste pri opätovnej inštalácii vedeli zapojiť všetky konektory.

 

Keď už máte všetko zbalené, stačí to všetko opatrne naložiť do sťahovacieho auta a následne všetko vyložiť na nové miesto.

 

Veríme, že vám týmto RE/MAX uľahčí vaše balenie i sťahovanie. V prípade, že o kúpe alebo prenájme ešte len rozmýšľate, neváhajte a obráťte sa na nás!

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.