Stal sa zázrak, byty v Nitre prudko zlacneli...

Publikované: Utorok, 28 Marec, 2017 - 11:29, Peter Madleňák

by chcel asi počuť každý kupujúci a naopak predávajúcich určite oblial pot na tvári. Do Nitry zavítala veľká investícia, čo je určite pozitívna informácia a už ju aj cítiť veľkým dopytom po ubytovaní pracovníkov, ktorí závod stavajú. Bohužiaľ, Nitra na to pripravená nebola a tak manažéri behajú po Nitre, od dverí k dverám a hľadajú ubytovanie pre svojich zamestnancov, čo je často veľký problém. Keď nenájdu v Nitre, sú ochotní hľadať aj mimo, zrazu sú dobré aj Vráble či Zlaté Moravce.

To čo spôsobil príchod automobilky Land Rover Jaguar do Nitry, sa nedá inak nazvať, ako realitný boom. Ceny narástli do astronomických čiastok podporené lacnými a dostupnými hypotékami. Nastala doba predávajúcich, ktorí si môžu diktovať za koľko a komu byt predajú. Nie je výnimkou, že večer nabraný byt do ponuky realitného makléra, je ráno už predaný. Zobudili sa nám aj developeri a vo veľkom pripravujú výstavbu nových bytov, akoby predpokladali, že v novej fabrike budú také platy, že si zamestnanci budú kupovať tie nové krásne byty. Áno, aj ja som sa zasmial, ale držím im palce. Nitra to už súrne potrebovala.

reality v nitre

Stačí sa pozrieť na Trnavu, čo sa udialo po postavení fabriky PSA na realitnom trhu. Áno, tušíte správne, vytriezvenie. Dnes, keď v Nitre dosahujú ceny starých bytov úroveň pomaly novostavieb rodinných domov, je na zváženie, ktorou cestou sa vydať.

Ak potrebujete pomôcť, alebo sa nezáväzne porozprávať, či kúpiť alebo predať, kontaktujte ma, som tu pre vás.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!