Ušetrite čas aj peniaze. Dôvodov, prečo pri predaji nehnuteľnosti spolupracovať s realitkou, je však viac.

 

Spolupráca s realitnými kanceláriami pri predaji nehnuteľnosti vám ponúka niekoľko výhod. Odborná pomoc vám môže v prvom rade ušetriť veľa času aj peňazí. Profesionáli vám pomôžu s prípravou celého procesu, zvýšia šancu na úspech a poskytnú vám aj potrebné právne znalosti, ktorých nie je málo.

  Celý predaj od začiatku do konca môže byť časovo náročný proces, pretože nafotením nehnuteľnosti a prilepením cenovky ani zďaleka nekončí. K náročnej práci patrí okrem iného aj komunikácia s potenciálnymi kupcami, vyjednávanie či nevyhnutné zmluvné záležitosti. Celý predaj tak vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti i času, ktorý vám môže ušetriť práve spolupráca s realitným maklérom, ktorý sa postará o všetko podstatné vrátane mnohých administratívnych a organizačných úloh.

Kľúčom sú nevyhnutné znalosti

Trh s nehnuteľnosťami je v dnešnej dobe živý a obsiahly svet, v ktorom laik veľmi ľahko vstúpi do slepej uličky. Realitní makléri vás vďaka hlbšej znalosti miestneho trhu a cenového prostredia dokážu nasmerovať správnym smerom, stanoviť reálnu cenu s čo najvyšším ziskom.

Na predaj nehnuteľnosti však realitný maklér nestačí, ale pri spolupráci s realitnou kanceláriou nemusíte nikam inam chodiť. Kvalitní profesionáli totiž spolupracujú aj s ďalšími dôležitými odborníkmi, či už hypotekárnymi sprostredkovateľmi alebo právnikmi, teda vám môžu predaj nehnuteľnosti uľahčiť.

 

Čas sú peniaze

Aj keď je dopyt na trhu veľmi silný, nájsť ideálneho kupca môže trvať. Realitní makléri však vďaka svojim marketingovým znalostiam prostredia dokážu vašu nehnuteľnosť pripraviť v čo najlepšom svetle, propagovať ju na rôznych platformách a prilákať viac potenciálnych záujemcov. Samotným záujmom však predaj nekončí, následne prichádza vyjednávanie.

A pokiaľ sa v tejto pozícii necítite príliš silní, realitný maklér bude ideálnym parťákom. Aj jemu záleží na vašom úspešnom predaji, preto vďaka svojim zručnostiam vo vyjednávaní a znalosti trhu dokáže potenciálnemu kupcovi, ktorý sa bude pochopiteľne snažiť znížiť cenu na minimum, vecne vyargumentovať vami nastavenú cenovku.

Výpomoc realitnej kancelárie síce spočiatku stoja ďalšie financie, ale vďaka mnohým výhodám vám môže v konečnom súčte dokonca peniaze ušetriť. Aj vďaka realitným maklérom môžete dosiahnuť lepšiu cenu alebo predaj urýchliť, čo vám vstupný náklad vykompenzuje.

Bezpečnosť je nevyhnutná

Na predaj nehnuteľnosti sa navyše viažu aj ďalšie aspekty – najmä tie právne. Realitní makléri však predávajúceho ochránia pred právnymi či zmluvnými záležitosťami, aby predaj prebehol hladko. U realitnej kancelárie vďaka všetkým spomínaným znalostiam znižujete riziko podvodu a ďalších potenciálnych problémov zo strany kupcov, ktoré sa môžu bez profesionálnej asistencie vyskytnúť.

Hoci teda predaj nehnuteľnosti dokáže priniesť mnoho starostí a nepríjemných situácií, práve profesionálna pomoc vám pomôže odbúrať stres a riešiť predaj s čistou hlavou. Aj v tomto prípade platí, že spolupráca s realitnou kanceláriou nie je pre každého a je potrebné zohľadniť vašu individuálnu situáciu a preferencie. Nehnuteľnosť je možné predať aj bez pomoci realitnej kancelárie, ale je potrebné zohľadniť všetky možné riziká i výhody spolupráce.

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 100 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.