Užitočné rady pred investovaním do nehnuteľnosti

Publikované: Štvrtok, 26 September, 2019 - 11:04,

Máte peniaze nazvyš?

Chcete investovať do niečoho, čo sa vám skutočne vyplatí?

Jedným z najlepších predmetov na investovanie sú bezpochyby nehnuteľnosti, ktoré dlhodobo patria k najbezpečnejším, s vysokou pravdepodobnosťou na dosiahnutie zisku.

 

Predtým, než kúpite nehnuteľnosť, ktorá vám bude zarábať, oboznámte sa s týmito užitočnými radami:

 

Majte k dispozícii potrebné financie

V prvom rade by ste mali poznať svoje finančné možnosti, ktoré by pokryli vaše investorské „sny“. Urobte si finančnú analýzu, ktorá by zohľadnila všetky plusy a mínusy vašej plánovanej investície.

Ak nemáte potrebný balík peňazí a potrebujete si požičať, obráťte sa na profesionálneho finančného poradcu, ktorý vám poradí pri výbere úveru a pomôže s celým procesom financovania.

 

Majte predstavu o tom, o akú nehnuteľnosť máte záujem

Následne by ste mali vedieť, o akú nehnuteľnosť máte záujem. Môžete investovať do bytu alebo domu, ktorý budete prenajímať fyzickým osobám, alebo komerčnú nehnuteľnosť, ktorú budete prenajímať právnickým osobám a firmám.

 

Vyberte si vhodnú lokalitu

Lokalita zohráva pri kúpe nehnuteľnosti jednu z najdôležitejších úloh. Či už bude vaša nehnuteľnosť slúžiť na bývanie alebo biznis, musíte sa oboznámiť s lokalitou, ktorá má potenciál. Rozhodujúca je zamestnanosť, občianska vybavenosť, dopravná dostupnosť či budúca obsadenosť nehnuteľnosti.

 

 

Vytvorte si investičnú stratégiu

Stratégia je v každom biznise veľmi dôležitá. Aj investícia do nehnuteľnosti je pre vás biznis, z ktorého budete mať neskôr zisk. Aby ste ho mali taký, aký chcete, musíte mať investičný plán a stratégiu, ktorá bude zohľadňovať dlhodobé časové obdobie. Čím lepšia bude vaša stratégia, tým viac sa naplnia vaše očakávania.

 

Nezabudnite na náklady, ktoré pri investícii vynaložíte

To, aký výnos vám vaša investícia prinesie, viete predpokladať. Nemali by ste však zabúdať na prípadné vstupné náklady na opravu a rekonštrukciu nehnuteľnosti a následne na jej údržbu. Musíte počítať aj s inými situáciami, napríklad že v prípade zmeny nájomcu vám na čas môže príjem za nájom vypadnúť.

 

Nadobudnite potrebné informácie o realitnom trhu

Sledujte realitný trh, novinky a aktuality, najmä v lokalite, v ktorej chcete investíciu realizovať. Informujte sa u finančných poradcov a realitných maklérov a nadobúdajte informácie, ktoré vám pomôžu lepšie sa zorientovať. Pri výbere finančného poradcu či realitného makléra dbajte na jeho skúsenosti a profesionalitu.


Buďte realista a investujte s chladnou hlavou

„Nešite horúcou ihlou!“ Investícia do nehnuteľnosti je dôležitá vec a mali by ste zvážiť všetky možnosti a príležitosti. Riaďte sa viac rozumom, ako emóciami a nerozhodujte sa hneď v prvej chvíli.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.