Užitočné stratégie pre získanie záujemcov o kúpu nehnuteľností – 1. časť

Publikované: Utorok, 11 Júl, 2023 - 09:54,

Získavanie viac záujemcov o kúpu nehnuteľností nemusí byť pre každú realitnú kanceláriurealitného makléra veľkou výzvou. Skutoční profesionáli totiž vedia, že tajomstvo úspechu spočíva nielen v tvrdej práci, ale aj v inteligentnom prístupe a šikovnej stratégii.

 

Práca s potenciálnymi kupujúcimi patrí medzi najlepšie spôsoby, ako posilniť realitnú kanceláriu. Keďže kupujúci patria medzi tých klientov, s ktorými sa pracuje jednoduchšie, makléri môžu svoje zručnosti cibriť a zdokonaľovať omnoho rýchlejšie. Udržať pravidelný prísun záujemcov o kúpu nehnuteľnosti je pre každého realitného makléra kľúčové, pričom to nemusí zabrať veľa času a energie. V nasledujúcich riadkoch vám v spolupráci s RE/MAX Europe prinášame prvých 5 tipov a šikovných stratégií, ktoré môžu pravidelne generovať záujemcov o kúpu nehnuteľností v každej realitnej kancelárii RE/MAX. Ďalšie tipy užitočných stratégií vám prinesieme v pokračovaní tohto článku v 2. časti.

 1.      Optimalizujte webovú stránku pre získavanie viac záujemcov

Webstránka realitnej kancelárie je prvým kontaktným bodom medzi vami a potenciálnymi kupujúcimi, preto je veľmi dôležité, aby ste ju čo najlepšie optimalizovali. Uistite sa, že je vaša webová stránka prehľadná a že sa v nej dá ľahko pohybovať. Dbajte, aby bola stránka responzívna (prispôsobená mobilným zariadeniam) a aby v nej boli výzvy na akciu (CTA – call to action), napríklad kontaktný formulár. Ešte lepšie je mať samostatnú úvodnú stránku, ktorá zjednoduší potenciálnym kupujúcim nájdenie toho, čo hľadajú, aby sa tým zvýšila pravdepodobnosť kontaktovania.

 2.      Využite sociálne siete na vytvorenie spojenia so záujemcami

Sociálne siete sú jedným z najlepších spôsobov, ako sa spojiť s potenciálnymi kupujúcimi a propagovať vaše ponuky. Vytvorte si silnú pozíciu na Facebooku a Instagrame a používajte ich na zdieľanie fotografií a informácií o vašich ponukách, ako aj o tipoch a radách týkajúcich sa kúpy a predaja nehnuteľností. Týmto spôsobom si budete budovať vzťah s potenciálnymi kupujúcimi, a tak sa môžete etablovať ako odborník v oblasti realít.

 

 

 3.      Používajte magnety pre získavanie kontaktov  

Nestačí len priviesť kupujúcich na vašu webovú stránku, musíte získať aj ich kontaktné údaje, aby ste s nimi mohli nadviazať kontakt. Magnetom pre získanie záujemcov je bezplatná ponuka, ktorú čitatelia chcú získať výmenou za svoje kontaktné údaje. Či už ide o kontrolný zoznam na výber nehnuteľnosti, sprievodcu oblasťou alebo jednoduchý kvíz, ktorý im pomôže nájsť najlepší dom pre ich rodinu, magnet pre získanie záujemcov vám pomôže vyniknúť v konkurencii a zvýšiť pravdepodobnosť, že si kupujúci vyberie spoluprácu s vami.

 4.      Využite platenú reklamu na zvýšenie dosahu

Nevyčkávajte, kým k vám noví záujemcovia prídu. Svoje posolstvo preneste priamo k záujemcom pomocou platených reklám PPC (pay per click). Propagované príspevky na Facebooku alebo Instagrame, prípadne na Google Ads vo výsledkoch vyhľadávania, môžu byť efektívnym spôsobom, ako osloviť širšie publikum a vygenerovať viac záujemcov. Tieto platformy vám umožňujú zamerať sa na konkrétne demografické skupiny, čo uľahčuje oslovenie potenciálnych kupujúcich.

 5.      Získajte referencie na preukázanie vašej hodnoty

Kupujúci pri kúpe nehnuteľnosti uskutočnia jednu z najväčších transakcií v živote, a preto hľadajú makléra, ktorému budú úplne dôverovať. Čítanie pozitívnych referencií a skúseností od predchádzajúcich spokojných zákazníkov poskytne potenciálnym klientom istotu, že ste dôveryhodným partnerom. Avšak neukrývajte svoje referencie na stránke „O mne". Niekoľko viditeľných referencií na vašej úvodnej stránke povzbudí návštevníkov, aby pokračovali v prehliadaní stránky a zistili viac o vás a vašich službách.

 

Veríme, že vám ako maklérovi realitnej kancelárie RE/MAX alebo potenciálnemu partnerovi predaja, ktorého u nás radi privítame, tieto tipy a stratégie pomôžu. Držíme vám palce!

 

Už čoskoro sa môžete tešiť na pokračovanie tohto článku v 2. časti.

 

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.