Užitočné tipy pre novú alebo zrekonštruovanú záhradu

Publikované: Streda, 2 Jún, 2021 - 12:53,

Presťahovali ste sa do nového domu alebo bytu so záhradou?

Alebo ste si konečne povedali, že je čas na jej úpravu a renováciu?

RE/MAX si pre vás aj dnes pripravil niekoľko užitočných rád a tipov, s ktorými sa vám nová záhrada bude zariaďovať ešte jednoduchšie.

 

Rozhodujúcim východiskom pre vznik novej záhrady je jej rozloha, terén a doterajšie „vybavenie“, čiže stromy, kríky, zatrávnenie, pôda a jej typ, oplotenie a podobne. Ďalším, ak nie najdôležitejším krokom, je základná idea využitia záhrady. Tá sa dá využiť ako park, ako miesto pre pestovanie zeleniny, ovocia, byliniek či kvetov, ako detské ihrisko alebo miesto pre rekreáciu s jazierkom, bazénom či dokonca záhradnou saunou. A ak je vaša záhrada veľká, môžete do nej zakomponovať všetky uvedené prvky.

 

 

Na začiatok netreba zabúdať na to, že o záhradu sa treba vytrvalo a pravidelne starať. Ak dopredu viete, že na to nebudete mať dostatok času, zariaďte si ju tak, aby ste v nej mali čo najmenej práce.

 

Vašu záhradu si môžete vybaviť v rôznych štýloch. Veľmi obľúbený je minimalistický štýl, ktorý je určený práve pre tých, ktorí na jej starostlivosť nemajú veľa času. V záhrade s minimalistickým štýlom nesmie chýbať trávnik, okrasné alebo exotické stromy a kríky, bezúdržbový chodník z prírodných kameňov a jednoduchý záhradný nábytok v prírodných alebo pastelových farbách, ktorý môžete prispôsobiť k fasáde domu. Takúto záhradu môžete okoreniť štýlovými záhradnými doplnkami, napríklad farebnými vankúšmi, svietidlami či lampášmi.

 

Ak vám to priestor a vzhľad domu dovoľujú, vašu záhradu si môžete vybaviť aj v anglickom, francúzskom či zaujímavom rustikálnom štýle. Anglický štýl záhrady je známy vďaka anglickému trávniku, živému plotu, voľne rastúcim kvetom a kríkom, kameňom a skalkou, kľukatým chodníkom a dreveným nábytkom. Francúzska záhrada je na rozdiel od anglickej usporiadaná. Teda chodníky sú rovné, živý plot a kríky dôkladne upravené a ostrihané, kvety vysadené do geometrických tvarov a nábytok môže byť tak v modernom, ako aj vo vintage štýle v ratanovom či drevenom prevedení. Rustikálny štýl záhrady počíta s farebnosťou kvetín a rastlín, dreveným chodníkom, ovocnými stromami a kríkmi, doplnkami v tradičnom štýle a nábytkom z prútia alebo dreva.

 

V prípade, ak si ešte len plánujete zadovážiť váš nový domov so záhradou, obráťte sa našich realitných expertov v RE/MAX.

 

Ak plánujete predaj svojej nehnuteľnosti, neváhajte a predajte ju v RE/MAX!

Ak máte záujem o investovanie do nehnuteľnosti doma alebo za našimi hranicami, kontaktujte nás!

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.