Zariaďujeme kuchyňu – kráľovnú domova

Publikované: Streda, 12 Máj, 2021 - 10:48,

Hovorí sa, že kráľovnou kuchyne je cibuľa. Inde môže byť kráľovnou kuchyne gazdinka, ktorá sa v nej pravidelne realizuje. Ale poznáme kráľovnú domova?

Určite nám dáte za pravdu, že tento titul si v každom byte alebo dome jednoznačne zaslúži kuchyňa.

 

Kuchyňa je miestom, kde sa okrem kuchárok a kuchárov veľmi často sústreďujú aj ďalší členovia rodiny. Mnohé kuchyne sú zároveň aj jedálňami a preto by mali byť priestrannejšie. Medzi nové trendy však patrí spájanie kuchyne s jedálňou alebo obývačkou. Základom každej kuchyne je teda priestrannosť a vybavenie.

 

Ak plánujete zariaďovať novú kuchyňu alebo prerábate staršiu, na začiatku by ste mali vedieť čo všetko v nej chcete mať, akú máte o nej predstavu a čo je najhlavnejšie, či na to máte potrebné financie. Kuchyňa sa zvykne zariaďovať na dlhšie časové obdobie, preto treba dôkladne zvážiť jej kvalitu, funkčnosť a materiály, a to od kuchynskej linky, cez podlahu až po elektrospotrebiče.

 

 

Kuchyňu by ste mali zariaďovať od podlahy, a to doslova! Podlahu si môžete vybrať podľa svojho gusta. Všetko záleží od toho, či zariaďujete iba kuchyňu alebo celú domácnosť, kde chcete mať všade rovnakú podlahovú krytinu. Na výber máte keramickú dlažbu, drevenú alebo korkovú podlahu, parkety či plávajúcu podlahu z rôznych materiálov. Čo sa do kuchyne naozaj nehodí, je koberec. O jeho nevýhodách azda nemusíme ani hovoriť... Pri výbere podlahy nešetrite, pretože tá by mala slúžiť niekoľko rokov a každý zásah a jej prerábka môže na nejaký čas obmedziť celý chod domácnosti.

 

Následne je na rade to najhlavnejšie – kuchynská linka. V súčasnosti máme k dispozícii množstvo kuchynských štúdií, kde vám vedia odporučiť, čo sa vám najviac hodí. Vďaka IT technológiám vám dizajnéri vedia nakresliť vašu budúcu kuchyňu v 3D vizuáli, takže budete mať o nej presnejšiu predstavu. Okrem samotného vzhľadu a materiálu kuchynskej linky je potrebné dobre usporiadať zónu varenia, umývania a úložného priestoru. Všetky zóny by mali byť blízko pri sebe, aby ste mali všetko poruke. Pri kuchynskej linke si netreba všímať len jej dizajn, ale predovšetkým jej funkčnosť, napríklad riešenie ukladacieho priestoru, skriniek, zásuviek, poličiek, kovania, úchytov a podobne. V neposlednom rade netreba zabúdať na pracovnú dosku, odkladacie plochy a osvetlenie pracovného priestoru. Čo sa týka pracovných dosiek, vyberajte si kvalitné materiály, buď z kameňa, dreva alebo laminátu. Ani tu netreba pozerať na peniaze, pretože pracovná doska musí byť pripravená na horúce hrnce i krájanie a mala by byť jednoduchá na údržbu. Osvetlenie pracovného priestoru má byť funkčné, najlepšie bodové a nemalo by vychádzať len z jedného zdroja.

 

Po kuchynskej linke prichádzajú na rad kuchynské spotrebiče. Najlepšou a najmodernejšou voľbou sú vstavané spotrebiče. K najdôležitejším rozhodne patrí sporák alebo varná doska, digestor, rúra na pečenie, umývačka riadu, chladnička s mrazničkou a mikrovlnná rúra. No a neoddeliteľnou súčasťou každej kuchyne je umývacia zóna s kuchynským drezom, odkvapom a vodovodnou batériou.

 

Vašu novú kuchyňu môžete osviežiť kreatívnymi zástenami či obkladačkami, štýlovým lustrom, jedálenským stolom, stoličkami, ďalšími voľne stojacimi alebo ručnými elektrospotrebičmi a rôznymi inými kuchynskými doplnkami, ktoré urobia z novej kuchyne skutočnú kráľovnú vášho domova.

 

 

Ak plánujete predaj svojej nehnuteľnosti, neváhajte a predajte ju v RE/MAX!

Ak máte záujem o investovanie do nehnuteľnosti doma alebo za našimi hranicami, kontaktujte nás!

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.