Zariaďujete malý byt? Inšpirujte sa!

Publikované: Štvrtok, 3 Október, 2019 - 13:30,

Kúpili ste si garsónku, jedno alebo dvojizbový byt?

Potrebujete si ho zariadiť tak, aby ste v ňom mali všetko potrebné, ale predsa nie preplnené?

Máme pre vás zopár rád, ktoré sú vhodné nielen pre malé, ale aj pre ostatné byty či domy.

 

Nebojte sa farieb

Ak máte malý byt, zabudnite na tmavé farby! Venujte sa radšej svetlým pastelovým a prírodným farbám v kombinácii so žiarivými farbami. Strop by mal byť biely, farbu stien voľte takisto svetlú s tým, že jednu z nich môžete oživiť inou farbou alebo tapetou. Veľmi populárne sú 3D tapety, ktoré dokážu opticky zväčšiť priestor. Pri svetlých a prírodných farbách zostaňte aj pri výbere podlahy. Najlepšie je mať rovnaký odtieň podlahy v celom byte.

 

 

Nezabudnite na zrkadlá

Aby ste opticky zväčšili váš byt, pomôžu vám zrkadlá. Tie dokážu zväčšiť priestor až dvojnásobne. Ak sa vám zrkadlá zdajú príliš násilné, vyberte si lesklý nábytok, obklady, podlahu alebo aj stenu, natretú špeciálnou lesklou farbou. Avšak nezabúdajte na to, že lesklé povrchy musíte častejšie udržiavať a čistiť.

 

Stavte na vstavané skrine a spotrebiče

Skryte všetky spotrebiče do vstavanej kuchynskej linky, ktorá vám zaberie iba toľko miesta, koľko skutočne potrebujete. Rovnako tak urobte aj v spálni, na chodbe, kúpeľni a iných izbách, kde vám vstavaná skriňa na mieru ponúkne bohatý úložný priestor.

 

Vyberte si inteligentný nábytok

Vo vašom malom byte si určite nájdu svoje miesto rozklápateľné stoly, stoličky, kreslá a iný dizajnový nábytok. Veľmi obľúbené sú nábytkové steny, ktoré sa za pár sekúnd premenia na posteľ. Nebojte sa experimentovať a hľadajte pre svoj byt minimalistické kúsky, ktoré budú nielen praktické, ale aj štýlové.

 

Využite každý kúsok steny

Stena znesie veľa. Využite ju naplno, napríklad vďaka poličkám, policiam a ukladacím dielom s dvierkami, alebo bez! Fantázii sa v tomto prípade nekladú.

  

 

Zbavte sa zbytočných priečok

Ak je váš malý byt predelený izbami a nepotrebnými priečkami, zbavte sa ich! Ak môžete, prepojte napríklad kuchyňu s obývačkou, rozšírte dvere alebo jednoducho oddeľte obývané zóny nábytkom. Klasické dvere môžete spokojne nahradiť aj posuvnými.

 

V jednoduchosti a vo vzdušnosti je krása

Mohutný a masívny nábytok z dreva sa snažte nahradiť ľahším nábytkom, napríklad z kovu, plastu alebo zo skla. Dbajte, aby aj doplnky vo vašom malom byte boli jemné a minimalistické.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.