Zazimovanie chaty nepodceňujte.

Publikované: Štvrtok, 3 December, 2020 - 12:01,

5 tipov, ako nájsť chatu na jar v dobrom stave

Zima začala nekompromisne klopať na dvere, a preto nastal čas na zazimovanie chaty. Pri príprave chaty na zimu je dôležité myslieť na niekoľko zásadných vecí, aby ste nezostali na jar nepríjemne prekvapení. Prinášame vám päť hlavných tipov, čo nezabudnúť.

 

I – Jedlo a odpad preč

Nie je nič horšieho, keď pri prvom príchode na chatu zistíte, že sa v nej usadili myši. Preto pred odchodom nezabudnite vysypať všetky odpadkové koše. Vyberte všetko jedlo z chladničky a skontrolujte aj jedlo v špajzi. Otvorené suroviny uskladnite najlepšie v sklenených nádobách alebo ich uskladnite do krabičiek. Nebudete tak riskovať, že sa vám do múky či cestovín nasťahujú neželaní návštevníci.

 

 

II - Vypusťte vodu

Nespoliehajte sa na to, že tohtoročná zima bude mierna a mrazy prídu len ojedinele. Počasie je nevyspytateľné a rovnako aj vodovodné potrubie môže roztrhnúť silný mráz. Pokiaľ z potrubia nevypustíte vodu, mrznúca voda sa v potrubí rozpína, až sa trubky môžu nakoniec poškodiť. Preto uzavrite prívod vody a všetku vodu vypustite ako z čerpadla tak aj z potrubia. Alternatívny spôsob je do vody naliať nemrznúcu zmes.



III - Vyčistite odkvapy a skontrolujte strechu


Aj keď sa Vám na strechu nechce, tak túto prácu neodkladajte na budúci rok. Môže sa vám to vypomstiť a na jar zistíte, že vám do vnútra zateká. Urobte si na kontrolu strechy čas, prípadne choďte aj do podkrovia a skontrolujte strechu aj z vnútornej strany, či tam nie je čo i len malá dierka, ktorá dokáže spôsobiť veľa škody. Vyčistite taktiež odkvapy od lístia. Pokiaľ by ste ich nechali upchaté, hrozí, že voda nebude správne odtekať a zatečie aj tam, kam nemá.

 

IV - Informujte susedov

Pokiaľ vaša chata neleží na úplnej samote a máte dobré vzťahy so susedmi, ktorí tu trávia čas aj cez zimu, tak sa za nimi určite zastavte. Je dobré mať človeka na mieste pre prípad, ak sa niečo nepríjemné počas zimy udeje a sused vám zavolá. Taktiež zostanete kľudnejší, keď vaša chata zostane pod dozorom.

 

V - Bezpečnosť na prvom mieste

Našetrite si na zabezpečenie vašej chaty. Bezpečnostné systémy sa už dnes dajú kúpiť lacno. Zámok na záhradnom domčeku dnes už nestačí. Zlodeji neberú ohľad a dokážu urobiť veľké škody. Skontrolujte, či sú okná poriadne zatvorené a dvere sú všetky zamknuté. Nenechávajte na mieste zbytočné cennosti a pokiaľ máte doma miesto, radšej si ich zoberte so sebou na zimu preč.

 

Sezónne alebo celoročné využitie? 

Máte chatu a uvažujete o zmene? Chceli by ste chalupu alebo len uvažujete zmeniť lokalitu? S tým vám vieme pomôcť! Záujem o kúpu rekreačných objektov je mimoriadne veľký. Pomôžeme vám predať vašu súčasnú nehnuteľnosť za tú najlepšiu cenu a keď si z našej ponuky niečo iné vyberiete, zaistíme pre vás aj kúpu novej chaty. Namiesto sezónneho využitia, využite možnosť získať druhý domov, ktorý môžete využívať celý rok. Stačí sa len inšpirovať. Ponuka chát a chalúp.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.