Zimná záhrada u vás doma. Dobrý nápad!

Publikované: Pondelok, 22 November, 2021 - 09:34,

Rozmýšľali ste nad tým, ako by ste vylepšili váš dom?

Zimná záhrada môže byť skvelým tipom na zveľadenie okolia vášho domu, terasy i záhrady, ktorú nemusíte využívať len v zime.

Čo je zimná záhrada?

 

Aby sme vám mohli v krátkosti predstaviť praktické tipy a rady pri stavaní a zariaďovaní zimnej záhrady, najprv si povieme, čo to vlastne zimná záhrada je.

Zimná záhrada je zasklená konštrukcia, ktorá je pripojená k budove, obyčajne k rodinnému domu. Zimnú záhradu možno zakomponovať tak, aby bola súčasťou fasády a aby nakoniec dotvárala jeden komplexný celok s danou budovou. Zimná záhrada má praktické a estetické využitie a svojim majiteľom poskytuje kontakt s prírodou, ako aj relax i oddych v každom ročnom období.

 

 

Tipy a rady pri stavaní a zariaďovaní zimnej záhrady

 

Ak ste sa rozhodli, že si zimnú záhradu postavíte k súčasnému domu, musíte mať naozaj dobrý a vhodný plán ako a kde ju postavíte. V ideálnych prípadoch je najlepšie, ak sa zimná záhrada postaví k novostavbe, v ktorej sa už dopredu s takým niečím počíta.

 

V rámci prvej aj druhej možnosti je postup pri stavaní zimnej záhrady rovnaký:

-        Najprv oslovte odborníka, ktorý má so stavbou zimných záhrad skúsenosti a postará sa predovšetkým o technickú prípravu, ktorá je jedným z kľúčových krokov.

-        Ak chcete stavať záhradu k súčasnému domu je potrebné, aby ste ju dokonale zladili s vašim domom a záhradou. Kupujte materiály, ktoré budú pasovať k fasáde, oknám, dverám, chodníkom a podobne.

-        Pred stavaním oslovte aj statika, ktorý posúdi vhodnosť stavby zimnej záhrady.

-        Okrem vzhľadu a využiteľnosti majte na pamäti aj to, že zimná záhrada môže byť skvelým zdrojom tepla a môžete pri tom výrazne ušetriť na vykurovaní. Vyberte si preto vhodné profily a zasklenie s nízkym koeficientom prechodu tepla, ktoré ruka v ruke zabránia úniku tepla a kondenzácii pary.

-        Keďže medzi nevýhody zimných záhrad patrí vlhkosť, zvážte inštalovanie podlahového kúrenia alebo konvektorov, a to hlavne pozdĺž zasklenej plochy záhrady, aby sa zabránilo orosievaniu na studenom skle.

-        Pri projektovaní zimnej záhrady myslite aj na jej údržbu, dizajn, umiestnenie, výber strechy (materiálu i sklonu), materiály, vetranie, tienenie, ale aj farebnosť.

-        Ak už budete mať zimnú záhradu postavenú, príde na rad príjemnejšia časť, ktorou je jej zariaďovanie. Tu nezabudnite na pohodlný a vkusný záhradný nábytok, osvetlenie, doplnky, dekorácie a hlavne rastliny, dreviny, kríky, kvety, či dokonca ovocie a zeleninu. Všetko teda závisí od veľkosti vašej novej zimnej záhrady a chuti zveľadiť si ju čo najlepšie a najkrajšie.

 

A čo ak ešte nemáte váš vysnívaný dom so zimnou záhradou?

V takom prípade sa obráťte na našich RE/MAX špecialistov, ktorí vám vaše hniezdočko – novostavbu či starší dom nájdu.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

 

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.