RE/MAX Príbeh S úsmevom. Na svet a svoju prácu sa Zuzana Klačanová díva s úsmevom.

Publikované: Streda, 15 December, 2021 - 11:19,

Na svete existuje jedna vec, ktorú vie darovať úplne každý, chudobný i bohatý, malý i veľký, intelektuál i obyčajný človek. Je to niečo, čo je lacnejšie než elektrina a pritom dáva viac svetla a tepla, ako tá najväčšia elektráreň na svete. Je to niečo, čo celým životom sprevádza aj našu skvelú kolegynku Zuzanu Klačanovú. A áno, uhádli ste. Je to úsmev :)

 

Úsmev, to je šanca premenená...spieva sa v známej pesničke.

Premenenou šancou v živote Zuzany Klačanovej, ktorá je hlavnou postavou tohto RE/MAX Príbehu, bol jej prvý krok, ktorý ju priviedol do realitnej kancelárie RE/MAX. Úsmev na tvári, obrovská odhodlanosť, množstvo skúseností, vedomostí a chuť pracovať pre silnú značku, boli Zuzaniným vstupným kapitálom, ktorý do svojho nového pôsobiska priniesla a ktorý dodnes úspešne zúročuje.

 

 

 

Ešte pred tým, než naštartovala kariéru v RE/MAX, získala množstvo praktických i teoretických skúseností v spoločnosti J&T Finance Group, kde pracovala od roku 2003. Ako právnik bola členom tímu, ktorý mal na starosti výstavbu developerského projektu. Zuzana, v spolupráci s inými členmi tímu, pripravovala zmluvnú dokumentáciu pre developerský projekt výstavby bytového domu a následne aj predaja bytov.

 

Zuzana Klačanová sa v realitách naozaj našla, aj ako realitný maklér, aj ako právnik. Svoju prácu a poslanie vie podať s takým nadšením a úsmevom, ktorý dokáže osloviť skutočne každého. Veď to posúďte sami podľa jej slov: „K realitám som sa dostala cez moju prácu právnika. Možnosť byť členom tímu na developerskom projekte bola pre mňa veľkou skúsenosťou a zároveň aj prekvapením, čo všetko je potrebné pri výstavbe bytového domu zobrať do úvahy. Na projekte participovalo množstvo ľudí rôznych profesií a mňa fascinovalo ako z jednotlivých dielikov vzniká niečo reálne a hmatateľné. No a v neposlednom rade si pamätám pani maklérku, ktorá dostala celý predaj bytov na starosť. Bola vždy usmiata, upravená a dobre naladená. Sama by som si byt od nej hneď kúpila :). V tom čase som si myslela, akú má jednoduchú prácu. Ani vo sne by mi však nenapadlo, že za predajom jedného bytu je nesmierne veľa námahy a úsilia. Uvedomila som si, že úsmev makléra je iba pridaná hodnota, ale určite neodmysliteľná.“

 

 

Obdiv pani maklérky zapaľoval v Zuzane nádej, že sa aj z nej niekedy stane usmievavá a úspešná maklérka a právnička v jednom. A to sa aj stalo, ale až o niekoľko rokov neskôr...

Po ukončení developerského projektu sa Zuzana ujala tej najkrajšej práce na svete. Stala sa mamou a počas materskej dovolenky dlho uvažovala nad tým, kam sa bude kariérne uberať. Až to nakoniec prišlo!

 

Po materskej dovolenke bolo pre Zuzanu veľmi ťažké plnohodnotne sa vrátiť do predchádzajúceho pracovného nasadenia. Prišiel čas rozhodnúť sa, kde by mohla čo najlepšie zúročiť svoje doterajšie skúsenosti. Hľadala si prácu, ktorú vie robiť a predovšetkým takú, ktorú má rada. Slovo dalo slovo, a tak sa v roku 2016 stala členom tímu Aniny Firtovej v realitnej kancelárii RE/MAX Svet realít. Za túto príležitosť je doteraz veľmi vďačná.

 

A prečo práve RE/MAX?

Ako sama hovorí: „Vždy som chcela pre pracovať pre značku RE/MAX. Napriek tomu, že na realitnom trhu, tak ako dnes, pôsobilo niekoľko realitných kancelárií, ako jediného lídra realitného trhu som vnímala RE/MAX. Nepripúšťala som si, že by som bola maklérom inej realitnej kancelárie alebo siete realitných kancelárií ako je RE/MAX.“

 

Po takmer piatich rokoch, keďže aj k realitným maklérom občas zavíta pocit stagnácie a určitého stereotypu, začala Zuzana rozmýšľať nad „nakopnutím“ a reštartom. V tom čase si Zuzana otvorila vlastnú realitnú kanceláriu s názvom RE/MAX Real Estate Services. Okrem právneho poradenstva sa so svojim tímom venuje predaju, kúpe a prenájmu rezidenčných i komerčných nehnuteľností v Bratislave a okolí, ako aj v okresoch Pezinok, Senec a Galanta. Ovláda anglický a ruský jazyk.

 

Na jej práci, ktorú zdobí množstvo pozitívnych referencií, ju najviac baví práca s ľuďmi, jej rôznorodosť a úsmev na tvári klientov pri odovzdaní kľúčov od nového bývania. Okrem toho ju veľmi napĺňa uznanie zo strany predávajúcich, keď im dokáže pomôcť a takisto aj zdolať jednotlivé výzvy klientov. Za pridanú hodnotu Zuzana považuje odbremenenie klientov od vecí, ktoré môžu byť pre nich stresujúce, či obmedzujúce. Ako sama tvrdí: „Predať, kúpiť či prenajať nehnuteľnosť sa dá aj s úsmevom na tvári, bez stresu a komplikácií. Je však potrebné vedieť ako. Je to ako každá iná služba. Veľa vecí vieme zvládnuť aj sami, ale ak chceme mať istotu a záruku v úspešný výsledok, obrátime sa radšej na odborníkov.“

 

A čo pikošky, zaujímavosti a vtipné historky?

Aj s tými sa Zuzana počas svojej bohatej kariéry stretla a nebolo ich málo. Najviac si pamätá túto: „Stalo sa mi, že mi z obhliadky doslova ušla klientka, bola veľmi rozčúlená a nahnevaná. Jednoducho sa nevedela zmieriť s lesklou bielou kuchynskou linkou. Byt odo mňa ani nekúpila. Veľmi ma však prekvapilo, keď som sa po nejakom čase dozvedela, že si kúpila iný byt s lesklou bielou kuchynskou linkou, ktorú predtým nevedela vystáť :).“

 

Podľa Zuzany Klačanovej je aj vďaka takýmto úsmevným historkám jej práca zaujímavá a obohacujúca. O to viac sa do práce teší, ak môže pracovať v milom a priateľskom tíme, ak má okolo seba ľudí, na ktorých sa vie spoľahnúť a ktorí jej vedia vo všetkom poradiť, ak ju na konci každého obchodu ohodnotia a odporučia spokojní klienti a hlavne, ak má za sebou silného partnera, o ktorého sa môže kedykoľvek oprieť. RE/MAX je pre Zuzanu správna voľba, ktorú nikdy nebude ľutovať, pretože pre ňu okrem iného znamená: „zodpovednosť, profesionalitu a snahu nesklamať dôveru klientov“. A ak k tomu všetkému pridá milý a úprimný úsmev, všetko hneď ide lepšie a jednoduchšie...

 

--

Ak sa vám tento príbeh páči a chcete premeniť svoju šancu, staňte sa súčasťou našej RE/MAX rodiny. Neváhajte a kontaktujte nás!

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

 

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.